Scapa de pofte mancand ce trebuie

Publicat pe 04.09.2010 la 16:50 Actualizat pe 05.09.2010 la 17:03

Dusmanul principal al unei diete este acea pofta acutra de …ceva. De multe ori, ne este greu de definit ce dorim mai exact si ajungem sa dam iama in frigider in cautare de gustari pline de calorii. Pentru acele clipe groaznice, exista alternative sanatoase cu care ar trebui sa iti burdusesti frigiderul din timp.

Poftele alimentare nu tin o vesnicie precum am crede, ci doar 15 minute. Deci, este posibil sa iti tii dorintele in frau pana dupa acest interval critic de timp, fara a risca sa mori de foame. Mai ales, daca vei avea la dispozitie gustari controlate.

Rontaie un mar

Atunci cand simti ca vrei ceva dulce cu orice prêt, alsa cutia cu bomboane si ia mai degraba un mar rosu, plin de suc. Fibrele din mar iti vor da senzatia de satietate cu un consum minim de calorii.

Mix and match : alune si afine

Combinatiile reusite nu se gasesc numai in moda ci si in bucataria ta. Alunele au fibre dar si grasimi, insa consumate cu afine si migdale (care opresc absorbtia lor), devin gustoase si sanatoase.

Mancarea condimentata amorteste simturile

Acesta este unul dintre momentele in care vei vrea sa ai simturile amortite. Boia iute, curry, ardei iute – toate sunt ideale pentru a-ti amorti papilele gustative si a arde grasimile rapid din corp. Si pofta va disparea instant, o data cu lipsa gustului !

Consuma mancare calda

Alimentele la o temperatura ridicata sunt mai usor acceptate de organism decat cele reci. Multe dintre ele pot sa fie bogate in grasimi, asa incat nici aici nu strica sa le selectezi. Sfat : o cana de ceai cald, de preferinat verde, este la fel de buna.

Nu uita de legumele in stare cruda

Legumele fierte sau gatite sunt intotdeauna recomandate, insa cele crude sunt ideale, deoarece conserva nutrientii de baza. Morcovii si ardeii grasi ucid poftele de dulceţ. Pe de alta parte, telina este cea mai puternica leguma, arzand mai multe calorii in timpul digerarii ei decat contine de fapt.

Apa da organismului tau imboldul necesar

Apa este nepretuita in diete deoarece incurajeaza corpul sa elimine din apa retinuta, astfel incat, la finalul zilei ai putea cantari mai putin decat la inceput !

sursa foto: hepta.ro

În articolul

Scapa de pofte mancand ce trebuie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x