Scapă de vergeturi într-un mod natural!
Publicat pe 18.02.2014 la 08:50 Actualizat pe 18.02.2014 la 10:42
Vergeturile sunt liniile vizibile de la suprafața pielii, fie rozalii, fie albe. Ele se întâlnesc mai ales în zona abdominală, dar și pe coapse, brațe și fese. Uneori vergeturile pot acoperi zone destul de mari ale corpului.
Vergeturile sunt liniile vizibile de la suprafața pielii, fie rozalii, fie albe. Ele se întâlnesc mai ales în zona abdominală, dar și pe coapse, brațe și fese. Uneori vergeturile pot acoperi zone destul de mari ale corpului. Deși sarcina este de cele mai multe ori principalul vinovat pentru apariția vergeturilor, ale motive sunt pierderea bruscă în greutate sau îngrășarea, creșterea rapidă la vârsta adolescenței, factori ereditari, stresul.
Ele ne pot face să nu ne simțim confortabil cu felul în care arătăm. Din fericire, există câteva tratamente naturale ce pot reduce vergeturile.
1. Suc de cartofi
Sucul de cartofi conține vitamine și minerale ce ajută la regenerarea pielii.
Taie un cartof mediu în felii groase. Apoi folosește feliile pentru a masa zonele cu probleme timp de câteva minute. Asigură-te că lichidul din cartof ajunge pe zona afectată. Lasă sucul de cartofi să acționeze timp de câteva minute și apoi clătește cu apă călduță.
Potato juice contains vitamins and minerals that foster growth and restoration of skin cells.
2. Zahăr
Zahărul alb este unul dintre cele mai bune remedii pentru vergeturi și poate fi folosit și la exfolierea pielii.
Amestecă o lingură de zahăr cu ulei de migdale și câteva picături de ulei de migdale și câteva picături de suc de lămâie. Amestecă bine și aplică pe vergeturi și alte zone ale pielii. Masează ușor pielea timp de zece minute, apoi clătește. După aproximativ patru săptămâni vei observa diferența.
3. Aloe Vera
Aloe Vera este eficientă în tratarea mai multor probleme de piele. Conține nutrienți esențiali și compuși activi ce pot ajuta în tratarea arsurilor minore, dar are și proprietatea de a vindeca și calma pielea, dar și de a reduce vergeturile. Poți aplica gel de aloe vera direct pe pielea afectată, iar după ce acționează timp de câteva minute, se clătește cu apă călduță. O altă variantă este amestecarea a ¼ cană aloe vera cu ulei din 10 capsule de vitamina E și vitamina A. Se masează pielea cu acest amestec până se absoarbe în piele. Acest proces se repetă zilnic.
4. Sucul natural de lămâie
Un alt mod simplu de a scăpa de vergeturi este prin folosirea sucului de lămâie. Acesta conține acizi ce ajută la vindecarea și reducerea vergeturilor, zgârieturilor, acneei și a altor cicatrici. Folosește suc de lămâie pentru masarea zonelor cu probleme. Lasă acest suc să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește pielea cu apă călduță.
5. Uleiul de ricin
Uleiul de ricin este folosit în tratarea mai multor probleme cu pielea cum ar fi ridurile, petele, dar și vergeturile. Aplică puțin ulei de ricin pe piele ș masează pielea cu mișcări circulare timp de cel puțin 15 minute. Apoi aplică un prosopel de bumbac pe pielea unsă cu ulei. Ia o sticlă în care ai pus apă fierbinte și ține-o pe prosop, pe zona afectată de vergeturi timp de 30 de minute. Repeta acest tratament zilnic și după o lună vei vedea rezultatele.
6. Albușuri de ou
Ouăle sunt o sursă bogată de proteine. Pentru vergeturi se recomandă folosirea albușurilor de ou, pentru că ele conțin aminoacizi și proteine. Amestecă albușurile de la două ouă cu o furculiță. Curăță zona de piele afectată de vergeturi cu apă călduță, apoi aplică un strat de albuș bătut. Lasă acest tratament să se usuce pe piele, apoi clătește cu apă rece. Aplică ulei de măsline pentru hidratare. Repetă acest tratament zilnic și după două săptămâni vei vedea deja rezultatele.
Foto: hepta.ro