Secretele unei danturi frumoase și sănătoase

Publicat pe 19.11.2013 la 08:49 Actualizat pe 19.11.2013 la 09:45

Un zâmbet frumos și sănătos - ne face mai carismatici, mai atrăgători și creaază o stare de bună-dispoziție atât pentru cei care zâmbesc, cât și pentru cei cărora le este destinat surâsul. Efectele unui zâmbet sunt aproape terapeutice. A avea o dantură urâtă poate avea consecințe negative destul de puternice asupra stimei de sine, pentru că o persoanâ conștientă de faptul că nu poate zâmbi relaxat, va deveni mai retrasă, mai nesigură.

Există desigur tratamente speciale pentru albirea dinților, la fel cum putem apela și la câteva remedii naturale ieftine. Bicarbonatul de sodiu de exemplu poate fi folosit cu succes la spălatul dinților, însă gustul său neplăcut ne face pe mulți dintre noi să preferăm pasta de dinți. Pe de altă parte, rădăcina de țelină, merele, perele și morcovii curăță dinții într-un mod natural. Chiar și mestecatul de gumă fără zahăr ajută, pentru că duce la producerea de salivă. Iar saliva neutralizeaza acizii care duc la carierea dinților.

Cum să previi pătarea dinților

Pe măsură ce îmbătrânim, stratul exterior de smalț slăbește, iar cel de dedesubt, ce poartă numele de dentină, se îngălbenește. De aceea este important să eviți pătarea dinților, în special imediat după ce i-ai albit. Dacă eviți alimentele care pătează dantura, vei avea dinți frumoși pentru mai mult timp.

Renunță la fumat - nu doar că dăunează sănătății, dar este și una dintre principalele cauze ale îngălbenirii dinților. Petele de tutun nu pot fi îndepărtate doar prin periaj. Cu cât fumezi mai mult, cu atât petele devin mai permanente. Fumatul duce și la o respirație urât mirositoare și gingivită și crește riscul apariției cancerului.

Mâncăruri care pătează dinții - cafeaua, ceaiul, sucurile acidulate închise la culoare și sucurile de fructe naturale. De asemenea, vinul roșu sau sucul de coacăze au același efect nedorit asupra dinților. Se recomandă să clătești bine gura cu apă după ce le consumi. Îngălbenirea cauzată de aceste ingrediente este însă una lentă și devine mai evidentă odată cu înaintarea în vârstă.

Atenție la băuturile pentru sportivi! - acestea sunt foarte la îndemână atunci când depunem efort, însă erodează smalțul dinților, în special după o perioadă îndelungată de consum. Rezultatul este că vei avea dinți translucizi, decolorați.

Spălatul pe dinți și folosirea aței dentare

Spălatul pe dinți de două ori pe zi și folosirea aței dentare ajută la prevenirea pătării și îngălbenirii dinților. Iar periuțele electrice sunt mai eficiente decât cele tradiționale.

Foto: hepta.ro

În articolul

Secretele unei danturi frumoase și sănătoase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x