Top 10 beneficii ale consumului de varză

Publicat pe 16.07.2015 la 11:20 Actualizat pe 16.07.2015 la 14:20

Din multele beneficii ale verzei, îţi prezentăm un top cu 10 beneficii ale consumului de varză, având în vedere faptul că este o legumă comestibilă, cunoscută din cele mai vechi timpuri şi care poate fi consumată în orice anotimp. Ea conţine fibre alimentare, niacină, acid pantotenic, tiamină, sodiu, potasiu, magneziu, fosfor, alfa-caroten, beta-caroten, vitamina A, vitamina C, vitamina K etc

Din multele beneficii ale verzei, îţi prezentăm un top cu 10 beneficii ale consumului de varză, având în vedere faptul că este o legumă comestibilă, cunoscută din cele mai vechi timpuri şi care poate fi consumată în orice anotimp. Ea conţine fibre alimentare, niacină, acid pantotenic, tiamină, sodiu, potasiu, magneziu, fosfor, alfa-caroten, beta-caroten, vitamina A, vitamina C, vitamina K etc.

Tratează ulcerul

Consumul de varză este recomandat în cazul ulcerului deoarece este un antiacid eficient. Aminoacizii din sucul de varză au rolul de “a căptuşi” stomacul şi intestinul subţire. Complexul de vitamine al verzei inhibă secreţia excesivă de acid gastric, nivelul vitaminic din corp este refăcut şi previne hemoragiile.

Tratează ulcerul varicos

Varza poate fi folosită şi extern. Sub formă de cataplasme, vindecă plăgile, crăpăturile pielii, ulcerul varicos, chiar şi hemoroizii. Are rol cicatrizant şi reface ţesuturile afectate.

Previne cancerul

Compusul sulfuros din această legumă-minune se combină cu o enzimă a corpului şi creează glucoză şi produşi reactivi. Aceştia au proprietăţi detoxifiante asupra celulelor canceroase. Astfel, e un excelent medicament pentru a preveni cancerul de colon.

Previne deficienţa de sulf

Acest nutrient luptă împotriva infecţiilor cauzate de deficienţa de sulf. Când organismul are o astfel de deficienţă, infecţiile microbiene sunt declanşate, iar rănile se vindecă greu. În plus, sulful contribuie şi el la vindecarea ulcerului stomacal.

Menţine sănătatea ochilor

Beta-carotenul conţinut de varză e un antioxidant care menţine sănătatea ochilor, previne degenerarea maculară, cataracta sau alte afecţiuni cauzate ochilor de înaintarea în vârstă.

Îmbunătăţeşte randamentul cerebral

Funcţiile cognitive şi concentrarea sunt stimulate intens şi, astfel, este îmbunătăţit randamentul cerebral. Sunt protejate straturile de mielină are nervilor, se oferă protecţie împotriva leziunilor neuronale, se previne sindromul Alzheimer şi demenţa.

Se reglează tensiunea arterială

Conţinutul de potasiu reglează presiunea arterială, se diminuează riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral, relaxează vasele sanguine şi ajută sângele să circule mai bine.

Detoxifiază organismul şi reglează greutatea corporală

Consumul de varză purifică sângele deoarece stimulează eliminarea toxinelor din corp. Ansamblul de vitamina C şi sulf detoxifiază corpul, eliminând mai ales acidul uric care dă naştere unor boli precum artrita, calculii renali, eczeme etc. Prin detoxifiere, organismul poate scădea în greutate, se accelerează metabolismul. În plus, varza este foarte hrănitoare şi are un număr mic de calorii.

Protejează sistemul osos

Având în vedere complexul de calciu, magneziu şi potasiu conţinut de varză, se completează procesul natural de protecţie a oaselor şi se previne astfel instalarea osteoporozei sau degradarea osoasă.

Ameliorează durerile musculare

Când varza fermentează, leguma eliberează în corp acid lactic care ajută la ameliorarea durerilor musculare.

Pe lângă aceste beneficii de top ale consumului de varză, leguma-minune remediază problemele constipaţiei (bogată în fibre alimentare, reglează flora intestinală, elimină reziduurile din colon), calmează nevralgiile (decongestionează locurile afectate, tratează diverse răni sau dureri cauzate de anumite lovituri etc.), reduce crizele de astm (dacă este aplicată pe piele pentru 5 ore sau dacă este băută sub formă de suc), previne şi tratează scorbutul, depresia, gripa, bronşitele etc.

Citeste mai multe informatii despre nutritie si alimentatie pe diete-sanatoase.ro

Citește și: Detoxifierea colonului

În articolul

Top 10 beneficii ale consumului de varză

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x