Top 4 alimente care conţin mai multă vitamina A decât morcovii
Publicat pe 10.11.2014 la 13:38 Actualizat pe 10.11.2014 la 14:16
Vitamina A, la fel ca celelalte vitamine, este importantă pentru o bună funcţionare a organismului. Fiecare substanţă organică are rolul său în alimentaţia noastră, astfel că este necesar să ai un echilibru nutriţional.
Vitamina A, la fel ca celelalte vitamine, este importantă pentru o bună funcţionare a organismului. Fiecare substanţă organică are rolul său în alimentaţia noastră, astfel că este necesar să ai un echilibru nutriţional.
Şi dacă până acum credeai că morcovul este principala sursă de vitamina A, ei bine, te-ai înşelat! Iată cele patru alimente cu cel mai ridicat conţinut de vitamina A:
Dovleacul
Doar ce îi auzim numele şi ne gândim cu nostalgie la plăcinta din copilărie. Însă atunci nu ştiai că dovleacul este o sursă importantă de vitamina A. De asemenea, reprezintă o sursă bună de fibre, ce ajută la menţinerea unei digestii sănătoase şi la reducerea nivelului colesterolului.
Cartofii dulci
Acest soi de cartofi ocupă un loc important pe lista alimentelor care conţin vitamina A. De asemenea, culoarea portocalie a acestor legume arată că au o concentraţie mare de substanţe antioxidante. Aşadar, nu ezita să îi încerci măcar o dată.
Spanacul
Legumele cu frunze verzi ocupă un loc fruntaş printre alimentele cele mai sănătoase. O ceaşcă de spanac gătit conţine 49% din doza de vitamina A recomandată zilnic. De asemenea, spanacul aduce organismului şi alte beneficii datorită conţinutului bogat de fier, magneziu, calciu, vitamina K şi vitamina C.
Uleiul de ficat de cod
Ulieul de ficat de cod este o sursă ideală de vitamina A pentru organism. În plus, acest ulei este benefic pentru sănătate, în general, constituind un factor puternic de evitare a bolilor şi de creştere a imunităţii.