Uită de dietele drastice! Consumă aceste alimente și vei slăbi miraculos
Publicat pe 12.10.2015 la 15:50 Actualizat pe 12.10.2015 la 16:03
Este important de știut că ceea ce mâncăm influențează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar și starea noastră emoțională, existând o serie de alimente care pot îmbunătăți, prin consumarea lor, funcțiile creierului.
Este important de știut că ceea ce mâncăm influențează în mare măsură capacitatea noastră de concentrare, dar și starea noastră emoțională, existând o serie de alimente care pot îmbunătăți, prin cosumarea lor, funcțiile creierului.
Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente şi poate înlocui cu succes orice fel de altă carne, atuurile acestuia fiind proteinele de calitate și grăsimile cu valoare biologică ridicată — renumiții acizi grași omega 3, capabili să țină la distanță numeroase boli.
"Ei sunt capabili să îmbunătățească activitatea intelectuală, mai exact stimulează buna funcționare a creierului. Peștele are de asemenea un conținut valoros de vitamine din grupul B — importante pentru sistemul nervos, vitamina A — necesară pentru sănătatea pielii și a ochilor, vitamina D — esențială pentru asimilarea calciului în oase, dar și minerale — fosfor, iod, calciu, zinc, fier", a afirmat nutriţionistul Lygia Alexandrescu, potrivit agerpres.ro.
Ea a spus că nucile care au formă asemănătoare cu a creierului uman sunt considerate un aliment complet și au efect benefic pentru creier întrucât sunt bogate în acizi grași omega 3, energie și fier, care asigură o bună oxigenare a acestuia și îi cresc abilitatea de se menține alert și de a reține mai ușor informația.
"Piramida nutrițională are la bază produsele cerealiere integrale și aici cel mai la îndemână ne este pâinea. Lăsând la o parte gustul ei bun, trebuie menționat faptul că pâinea făcută din făină integrală este un aliment foarte hrănitor și bogat în energie. În comparație cu făina albă, cea integrală conține de opt ori mai multe minerale, de zece ori mai multe vitamine și de trei ori mai multe fibre", a explicat nutriționistul.
Lygia Alexandrescu a arătat că mărul este o sursă bogată de antioxidanți, mai ales quercitina, substanță nutritivă care crește capacitatea de a memora, de enzime sănătoase care ajută digestia, dar și de vitamina C și fibre esențiale pentru buna funcționare a organismului.