VIDEO! În pragul malnutriției: Mâncarea aleasă te omoară câte puțin, în fiecare zi!

Publicat pe 06.04.2014 la 16:18 Actualizat pe 06.04.2014 la 16:51

Noi suntem cei care conducem la schimbare. Nu doar în politică și familie, ci chiar în mediul înconjurător, prin alegerile alimentare. Un jurnalist New York Times explică cum determini distrugerea Planetei așa cum o cunoști și a ta, implicit, prin alimentație

Hepta

Noi suntem cei care conducem la schimbare. Nu doar în politică și familie, ci chiar în mediul înconjurător, prin alegerile alimentare. Un jurnalist New York Times explică cum determini distrugerea Planetei așa cum o cunoști și a ta, implicit, prin alimentație.

Animalele „de curte” reprezintă unul dintre cei mai mari dușmani ai solului, poluând pământul, apa și aerul, ducând la secetă și scădere a biodiversității. „Este vorba de un holocaust de alt tip, iar negarea implicației noastre nu va duce la nimic bun”, spune Mark Bittman, jurnalist culinar.

Ce au aceste animale și mâncarea nesănătoasă (junk food) în comun? Nu avem nevoie de ele pentru a fi sănătoși. Nu avem nevoie de carne, de pâine albă sau Cola. În al doilea rând, amândouă au fost intens promovate, creând o cerere irațională pentru ele. Carnea în exces, produsele lactate, alimentele pline de carbohidrați - acestea au dus la diabet, boli de inimă, anumite tipuri de cancer și totuși nu ne oprim.

Nu ținem cont de faptul că organismul nostru a fost creat pentru vegetale, plante, legume - acestea sunt singurele lucruri de are nevoie pentru a funcționa corect. Aici se regăsesc nutrienții de care avem nevoie, iar o dietă vegetariană, departe de a ne slăbi organismul, i-ar da forță, energie și o bunăstare generală.

„Noi nu mâncăm produse animale pentru valorile nutriționale, le mâncăm provocând (intenționat parcă), malnutriția. Asta ne omoară”, zice Bittman. Aici am ajuns din cauza nevoii de confort a oamenilor - până în anii '20 , nimeni nu auzise de snack food sau de produse congelate. Mâncarea extravagantă „se purta” la francezi, americanii hrănindu-se cu ce cultivau în apropiere. Pe atunci, portocalele erau dar de Crăciun, pentru că veneau din îndepărtata Florida.

În timp, vrând să facă treaba gospodinelor mai ușoară, producătorii au lansat alimente la conservă, apoi semi-preparate, iar astăzi, lanțuri întregi de restaurante fast-food. Stomacul nu mai digera ușor acele produse, „dar asta nu era o problemă pentru producători. Existau noi medicamente, medicamente care să ne mențină sănătoși. De fapt, să ne mențină în viață”.

Putem întoarce timpul înapoi? Nicidecum, dar putem lua decizii în cunoștință de cauză, care să ne salveze viețile.


În articolul

VIDEO! În pragul malnutriției: Mâncarea aleasă te omoară câte puțin, în fiecare zi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x