VIDEO! În pragul malnutriției: Mâncarea aleasă te omoară câte puțin, în fiecare zi!

Publicat pe 06.04.2014 la 16:18 Actualizat pe 06.04.2014 la 16:51

Noi suntem cei care conducem la schimbare. Nu doar în politică și familie, ci chiar în mediul înconjurător, prin alegerile alimentare. Un jurnalist New York Times explică cum determini distrugerea Planetei așa cum o cunoști și a ta, implicit, prin alimentație

Hepta

Noi suntem cei care conducem la schimbare. Nu doar în politică și familie, ci chiar în mediul înconjurător, prin alegerile alimentare. Un jurnalist New York Times explică cum determini distrugerea Planetei așa cum o cunoști și a ta, implicit, prin alimentație.

Animalele „de curte” reprezintă unul dintre cei mai mari dușmani ai solului, poluând pământul, apa și aerul, ducând la secetă și scădere a biodiversității. „Este vorba de un holocaust de alt tip, iar negarea implicației noastre nu va duce la nimic bun”, spune Mark Bittman, jurnalist culinar.

Ce au aceste animale și mâncarea nesănătoasă (junk food) în comun? Nu avem nevoie de ele pentru a fi sănătoși. Nu avem nevoie de carne, de pâine albă sau Cola. În al doilea rând, amândouă au fost intens promovate, creând o cerere irațională pentru ele. Carnea în exces, produsele lactate, alimentele pline de carbohidrați - acestea au dus la diabet, boli de inimă, anumite tipuri de cancer și totuși nu ne oprim.

Nu ținem cont de faptul că organismul nostru a fost creat pentru vegetale, plante, legume - acestea sunt singurele lucruri de are nevoie pentru a funcționa corect. Aici se regăsesc nutrienții de care avem nevoie, iar o dietă vegetariană, departe de a ne slăbi organismul, i-ar da forță, energie și o bunăstare generală.

„Noi nu mâncăm produse animale pentru valorile nutriționale, le mâncăm provocând (intenționat parcă), malnutriția. Asta ne omoară”, zice Bittman. Aici am ajuns din cauza nevoii de confort a oamenilor - până în anii '20 , nimeni nu auzise de snack food sau de produse congelate. Mâncarea extravagantă „se purta” la francezi, americanii hrănindu-se cu ce cultivau în apropiere. Pe atunci, portocalele erau dar de Crăciun, pentru că veneau din îndepărtata Florida.

În timp, vrând să facă treaba gospodinelor mai ușoară, producătorii au lansat alimente la conservă, apoi semi-preparate, iar astăzi, lanțuri întregi de restaurante fast-food. Stomacul nu mai digera ușor acele produse, „dar asta nu era o problemă pentru producători. Existau noi medicamente, medicamente care să ne mențină sănătoși. De fapt, să ne mențină în viață”.

Putem întoarce timpul înapoi? Nicidecum, dar putem lua decizii în cunoștință de cauză, care să ne salveze viețile.


În articolul

VIDEO! În pragul malnutriției: Mâncarea aleasă te omoară câte puțin, în fiecare zi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 aprilie 2025. Balanțele au probleme în plan personal. Află ce se întîmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Poliţistul din Băicoi, care şi-a făcut un drugtest de 1 Aprilie şi a ieşit pozitiv, este cercetat. Ce au arătat analizele de sânge
a1.ro
Drama neștiută a lui Andy Van de Gucht din sezonul 15 Chefi la cuțite. Prin ce a trecut cuțitul de aur al lui Chef Richard
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Queen of Sheba Cake. Prăjitură regală cu ciocolată și migdale
useit.ro
Cercul albastru pe WhatsApp: ce înseamnă și de ce nu poți dezactiva noul simbol
as.ro
Cristi Borcea l-a dat de gol pe milionarul român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: „Face asta în fiecare zi”
MediCOOL
La ce se folosește uleiul de cocos. Care sunt beneficiile și riscurile consumului pe termen lung
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x