Cum să MĂNÂNCI fără să te îngrași. Reguli de AUR pentru masa de PAȘTE

Publicat pe 30.04.2016 la 19:03 Actualizat pe 01.05.2016 la 10:02

De regulă, masa de Paște este pe cât de gustoasă, pe atât de periculoasă! Festinul sărbătorii ne îmbie și uităm să ne fixăm anumite limite culinare. Dacă nu-ți dorești ca după această perioadă să te lupți cu kilogramele în plus, atunci nu strică să urmezi sfaturile de mai jos.

De regulă, masa de Paște este pe cât de gustoasă, pe atât de periculoasă! Festinul sărbătorii ne îmbie și uităm să ne fixăm anumite limite culinare. Dacă nu-ți dorești ca după această perioadă să te lupți cu kilogramele în plus, atunci nu strică să urmezi sfaturile de mai jos.

Echilibrul este cuvântul cheie, de care trebuie să ții cont când te așezi la masă. Și, bineînțeles, de câteva reguli de aur.

Nutriționistul Cristian Mărgărit ne recomandă să avem în vedere câteva lucruri esențiale în această perioadă, tocmai pentru ca ulterior corpul nostru să nu aibă prea mult de suferit.

Primul pas este să mănânci și să te hidratezi bine înainte cu 1-2 ore de momentul programat pentru masa principală. Alege alimente greu digerabile, bogate în proteine și grăsimi, legume fibroase. Creierul va primi un semnal de sațietate și stomacul va fi relativ plin atunci când ajungi în față tentațiilor. Automat, vei mânca mai puțin.

În zilele premergătoare poți reduce la jumătate cantitățile de alimente (faci câteva zile de foame) și crește volumul și intensitatea antrenamentelor astfel încât cantitățile mari de proteine vor construi mușchi (efect de rebound). Există suplimente care blochează asimilarea amidonului, pot fi folosite înainte de a mânca paște, cozonac, pâine.

Alege alimente cât mai naturale și mai puțin procesate. Până la urmă dacă mănânci sarmale, cârnați sau slănină de câteva ori pe an poți chiar să ai beneficii de pe urma lor. Dar dacă te înfrupți din mezeluri, dulciuri, sucuri cu zahar… nu îți faci decât rău. Același lucru este valabil și pentru băuturile alcoolice. Așezându-te la masă gustă câte puțin din fiecare fel de mâncare și mesteca pe îndelete fiecare înghițitură. Cu cât diversitatea alimentelor e mai mare, cu atât satisfacția culinara este mai mare și vei mânca mai puțin per total.

Citește continuarea materialului aici!

În articolul

Cum să MĂNÂNCI fără să te îngrași. Reguli de AUR pentru masa de PAȘTE

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x