5 idei de jucării pentru oameni mari

Publicat pe 15.02.2018 la 10:26 Actualizat pe 15.02.2018 la 10:32

Idei pentru toți cei care au nevoie de creativitate și pentru părinții care își doresc să se joace împreună cu copiii lor

Dacă ai copii mici, le faci o bucurie însoțindu-i în joaca lor. Dar poți avea și propriile jucării, care te trimit înapoi în copilărie: de la trotineta electrică și coșul de baschet din curte, la cele mai ingenioase păpuși decorative. Și nu îți face probleme despre ce crede lumea: există o întreagă literatură pe tema faptului că jocul este una dintre cele mai importante activități umane, indiferent de vârstă.

Se zice că oamenii cu adevărat mari nu renunță niciodată la simplitatea unui copil. Mai știm că jocul face parte din artă și sport, relaxează, stimulează imaginația și îmbunătățește abilitățile sociale. Acestea fiind spuse, oricine crede că adulții trebuie să adopte mereu o mină serioasă și nu mai au dreptul la bucuriile jocului ratează o parte importantă a vieții.

Asta nu înseamnă, însă, că îți propunem să îți cumperi o mașină de gătit de jucărie și păpuși Barbie. Avem alte idei, pentru adulții care au nevoie de creativitate și pentru părinții care își doresc să se joace împreună cu copiii lor:

1. Alege pentru copiii tăi jucării care vă permit să petreceți mai mult timp împreună. Cea mai mare problemă a familiilor moderne o reprezintă faptul că părinții reușesc cu greu să își facă timp pentru cei mici. Nu înseamnă că nu își doresc acest lucru, ci că viața în secolul 21 este plină de provocări, una dintre acestea fiind găsirea unui echilibru între muncă și viața personală. Vei ajunge să petreci mai mult timp alături de copii dacă o parte dintre jucăriile pe care le alegi pentru ei îți sunt destinate și ție.

Este vorba despre astfel de jucării, puzzle-urile, jocul de cărți, jocurile Catan, Lego sau Monopoly fiind instructive și simplu de jucat între copii și părinți.

2. Kirsty Elson este o artistă din Marea Britanie care creează obiecte decorative din alte obiecte, găsite întâmplător la malul mării (în special bucăți de lemn sau metal, pe care le transformă în căsuțe, bărci și animale marine). Rezultatele sunt surprinzătoare, pot fi așezate oricând pe un raft și te pot face să îți descoperi propria creativitate.

3. Trotinetele și bicicletele electrice sunt văzute tot mai des pe străzi, în Europa și Asia, dar sunt mai mult decât un mod de a te relaxa în timpul liber: sunt văzute ca un mijloc de transport alternativ, care nu poluează și te ajută să eviți aglomerația în drumurile zilnice spre birou. Multe modele de trotinete electrice pentru adulți sunt pliabile, ceea ce le face ușor de transportat.

4. Ochelarii VR (realitate virtuală) te introduc în lumea jocurilor, pe care le aduc cât mai aproape de realitate. Este o tehnologie care, prin recrearea de imagini și senzații, simulează realitatea, utilizatorul percepând lumea artificială a jocurilor ca pe una reală. Cea mai accesibilă variantă a unui kit de realitate virtuală o reprezintă Google Cardboard, care arată ca o adevărată jucărie.

5. Cine zice că nu mai ai voie cu păpuși? Figurinele din lemn pictat create de Lynn Muir te vor convinge că nu a sosit încă momentul să renunți la ele.

Sursa foto: Pexels

În articolul

5 idei de jucării pentru oameni mari

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x