5 motive pentru a găti cu copilul tău

Publicat pe 19.08.2020 la 11:54 Actualizat pe 19.08.2020 la 12:16

Când timpul petrecut cu cel mic se dilată în pandemie, trebuie să găsești mereu noi idei să îi pui creativitatea la încercare și să îl ajuți să își consume energia în mod constructiv.

5 motive pentru a găti cu copilul tău

5 motive pentru a găti cu copilul tău

profimedia

Când timpul petrecut cu cel mic se dilată în pandemie, trebuie să găsești mereu noi idei să îi pui creativitatea la încercare și să îl ajuți să își consume energia în mod constructiv. Cu siguranță micuțul tău are câteva mâncăruri preferate și dacă îi place să stea pe lângă tine, în bucătărie, atunci când le pregătești, știi ce ai de făcut.

Nu doar că i-ar prinde bine să fie implicat în treburile casnice, dar acest tip de activități îl vor învăța ce e responsabilitatea, fiind foarte atent la tot ce face. Gătitul poate fi pentru copilul tău o formă de învățare, dar și o modalitate foarte plăcută să petreceți timp împreună. Chiar dacă faceți dezastru în bucătărie, acum ai ajutor de nădejde pentru a face curățenie.

Care e vârsta potrivită pentru gătit împreună cu copilul tău?

Pentru ca și tu, dar și copilul tău să aveți suficientă răbdare pentru o astfel de activitate, cel mic trebuie să aibe măcar 3 ani. Dacă puștiul are în jur de 10-12 ani, provocarea va fi și mai mare pentru el pentru că va dori să știe cât mai multe, având așteptări mari de la sine. Amintește-ți că cei mici se plictisesc foarte repede și tocmai de aceea trebuie să faci această activitate să fie una interactivă și interesantă.

5 motive pentru a găti cu copilul tău

1.Crește încrederea de sine

Pentru a-l ajuta pe cel mic să-și crească încrederea de sine, trebuie să îi acorzi timp să îl înveți ceva nou. Astfel, când el vede rezultatul final, va fi mândru de ceea ce a reușit să facă. Efortul pe care îl depune când gătește îl va ajuta să aprecieze mai mult mâncarea și va aprecia mai târziu efortul părintelui atunci când muncește să pregătească masa.

2.Viață sănătoasă

Gătind împreună cu puștiul tău îl vei ajuta să învețe mai multe despre fructe, legume și alte ingrediente de care se folosește pentru rețete pentru a înțelege de ce este importantă o alimentație sănătoasă. Mai mult, copilul va învăța că gătitul îl ajută să economisească și să consume responsabil, dorind să folosească această practică și când va avea el însuși familia sa. Deprinderile pe care le are de mic îl vor ajuta în viața de adult.

3.Matematica

Cine a zis că gătitul e doar despre amestecat ingrediente? Noi, adulții, uităm despre fracțiile de care avem nevoie atunci când facem măsurătorile de ingrediente pentru a folosi canități exacte. O rețetă poate ieși ca la carte dacă respectăm întocmai cantitățile. Astfel, puștiul tău va reuși să exerseze calculele simple.

4.Știință

Vei fi surprinsă să constați apetitul celui mic pentru știință și tot ce înseamnă nou. De obicei, orice e nou îi trezește curiozitatea și îi captează atenția. Puștiul tău va învăța să facă experimente cu fierberea apei, temperaturile care trebuie setate și ce reacții fac anumite ingrediente precum bicarbonatul sau praful de copt.

5.Petreceți mai mult timp împreună

Pentru el va fi o joacă, pentru tine va fi pregătirea mesei, dar pentru amândoi va fi timp de calitate petrecut împreună. Trebuie să ții cont de faptul că o astfel de activitate vă va apropia și mai mult, devenind o echipă. Și sigur oricărui părinte îi place ideea de a deveni prieten bun cu copilul său.

Sursă: 9vremparinti.ro

Citește și: 5 activități pe care să le desfășori alături de copilul tău 5 motive pentru care copilul tău are nevoie de un animal de companie

În articolul

5 motive pentru a găti cu copilul tău

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x