Cum să ieși din zona de confort – 5 beneficii

Publicat pe 18.08.2020 la 15:38 Actualizat pe 18.08.2020 la 15:45

Cu toții știm faimoasa zicală ce ne învață că succesul, fericirea sau viața este în afara zonei noastre de confort.

Cum să ieși din zona de confort – 5 beneficii

Cum să ieși din zona de confort – 5 beneficii

profimedia

Cu toții știm faimoasa zicală ce ne învață că succesul, fericirea sau viața este în afara zonei noastre de confort. În trecut, problemele oamenilor erau cele legate de lucruri esențiale, precum procurarea hranei când mergeau la vânătoare sau cum să facă să mai supraviețuiască încă o zi în peșteră, în timpul iernii. Astăzi, când atât de multe lucruri s-au simplificat datorită tehnologiei, dacă nu purtăm o luptă cu factorii externi, sigur avem una cu noi înșine.

De obicei ne luptăm cu temerile noastre, iar cea mai mare dintre ele este frica de eșec. Cu toate acestea, dacă ajungem să depășim toate fricile, atunci reușim să evoluăm, dovadă stau toți acești ani în care omul a experiementat și a riscat în speranța că va reuși. Astfel, învățăm că atunci când ieșim din zona de confort, reușim să creștem, devenind mai puternici.

Zona de confort este delimitată de barierele pe care ni le impunem singuri, de fricile pe care nu putem încă să le depășim. Teama de necunoscut generează anxietate. Iată care sunt beneficiile de care te poți bucura dacă ieși din zona de confort.

5 beneficii când ieși din zona de confort

1.Tu ești în control

Atunci când te simți mic în propria-ți viață înseamnă că nu ai suficientă încredere în tine însăți pentru a putea prelua frâiele și a face tot ce îți stă în putință să îți îndeplinești visele. Tu ești definit de acțiunile tale, nu de gândurile tale. Așadar, dacă vrei să îți atingi scopul, fă tot ce poți, chiar dacă implică anumite riscuri. Tu ești singurul care poate schimba ceva în viața ta.

2.Fără regrete

Asumă-ți riscurile atunci când decizi să își atingi scopul. Indiferent dacă reușești sau dai greși, amintește-ți că ai învățat o nouă lecție și nu e loc de regrete. Trebuie să vezi partea plină a paharului chiar și atunci când te confrunți cu o situație dificilă. Se spune că e mai bine să regreți că ai făcut ceva decât să nu fi încercat acel lucru. Cea mai bună soluție este să nu regreți nimic și să înveți din greșeli.

3.Nu vei mai aștepta validarea celor din jur

După ce vei ieși din zona ta de confort și te vei cunoaște pe tine însuți, nu vei mai aștepta validare din partea celor din jur. Când știi că totul depinde doar de tine, nu vei mai aștepta aprobarea celorlalți. Astfel, vei învăța că ești suficient de bun încât să înfrângi dificultățile pe care le poți întâlni.

4.Fără stres

Atunci când vei alege să ieși din zona de confort, vei reuși în sfârșit să te eliberezi de limitele pe care ți le-ai impus singur și care te-au transformat în prizonierul propriei anxietăți. În felul acesta, vei reuși să scapi de stres.

5.Inspirație pentru cei din jur

Când ajungi să îți dezvolți personalitatea, să te accepți așa cum ești și să iei frâiele lumii tale în mâini, vei deveni o inspirație pentru cei din jur. Amintește-ți că și tu admiri persoanele puternice și astfel vei fi un exemplu pentru cei din jur, încurajându-i să își depășească limitele.

Sursă: viataverdeviu.ro

Citește și: Discursul interior: de ce vorbim cu noi înșine și cum ne ajută acest lucru? Cum îți descoperi pasiunile și cum îți faci timp pentru ele? Iubeşte-te- Metode prin care îţi creşti stima de sine

În articolul

Cum să ieși din zona de confort – 5 beneficii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • ieri la 14:50
Fosta membră RBD a născut. Dulce María și Paco Álvarez sunt oficial fericiții părinți ai unei fetițe
Happy People • ieri la 12:32
Cum arată Özge Yagiz fără urmă de machiaj pe chip. Cât de frumoasă este actrița din "Jurământul"
Happy People • ieri la 11:24
Imagini rare de la nunta Thaliei. Cum arăta vedeta în urmă cu 20 de ani
Happy People • pe 03.12 la 14:39
Eduardo Yañez, actorul din “Destilando Amor”, a mărturisit că a fost pe punctul de a-și lua viața
Happy People • pe 03.12 la 11:48
Protagonistul serialul „Jurământul”, Gokberk Demirci, este un mare iubitor de animale. Imaginile care au topit inimile fanilor
Happy People • pe 03.12 la 11:45
Sherlyn Gonzalez, imagini din copilărie. Iată cum arăta una dintre cele mai iubite actrițe