Cum să-ți amenajezi casă în stilul artei Feng Shui: calea spre armonie

Publicat pe 20.08.2020 la 11:43 Actualizat pe 20.08.2020 la 11:50

Ce reprezintă arta Feng-shui?

Arta feng-shui își are originile din vechea cultură chinezească și face referire la metoda de echilibrare și armonizare din jurul tău, în acest caz, din mediul în care locuiești. În traducere directă, feng-shuiul înseamnă vânt și apă deoarece vântul este asociat cu energiile din casă și apa cu prosperitatea, liniștea și sănătatea.

Feng-shuiul este folosit până și în felul în care este construită casă, nu doar în interiorul ei. Specialiștii aceste arte susțin ca poziționarea casei este foarte importantă, o casă corect orientată va fi mereu pe axa nord-sud. Se pune accentul și pe orientarea ferestrelor în funcție de utilitatea camerei despre care vorbim.

Cele mai importante reguli feng-shui pentru interiorul casei tale

Ușa de la intrare

Conform feng-shuiului ușa de la intrare trebuie să se deschidă mereu spre interior și neapărat să existe un tabloul de întâmpinare lângă ușă. De ce? Se crede că o ușă spre interior este o ușă primitoare, iar taboul feng-shui ales este cel care dictează lucrurile cu care îi aștepți pe cei care-ți calcă pragul. Tablourile de acest gen variază, de la tablouri cu natură la celebrii pești koi. Atenție, nu amplasa niciodată o oglindă la intrare, aceasta ar putea să-i ia în surprindere pe musafiri, transmițând energii negative către casă.

Culorile pentru încăpere

Culorile alese în amenajarea casei oferă tonul încăperii, și cu atât mai mult când amenajăm pe baza energiilor transmise. Se recomandă folosirea pastelurilor și culorilor foarte deschide, de la bej, crem până la portocaliu. Evită nuanțele de albastru închis și roz, aceste culori transmit apatia și agitația interioară. Culorile din casa ta trebuie să transmită energie și stare de bine.

Mobilierul

Mobilierul trebuie să prezinte forme regulate, simetrice. În arta feng-shui unele forme sunt de preferat să fie înlocuite de altele. De exemplu, pătratul este înlocuit de dreptunghiul îngustat și cercul complet de semicerc. Acestea prezintă o mai mare deschidere și continuitate fluidă. Poziția mobilei este și ea foarte importantă. Întâi de toate se așează elementele de bază din cameră, cum ar fi patul, televizorul și dulapul, apoi elementele auxiliare. Dacă locul pare prea plin sau te împiedici de anumite obiecte din cameră de preferat ar fi să fie scoase complet din cameră. Mobilierul feng-shui trebuie să ofere senzația de spațiu aerisit.

Masa de dining

Tradiția chinezească spune că masa unde mâncăm este locul care ne aduce pe toți împreună, care ne apropie și ne invită la conversație. Motiv pentru care ar fi de preferat să alegi o masă rotundă, astfel fiecare persoană e așezată în mod egal față de cealaltă.

Luminile din casă

Luminile din casă nu trebuie niciodată să pice fix pe un loc, luminându-l mai mult doar pe acela. Acestea trebuie să fie distribuite uniform în toată casa pentru echilibru.

Obiectele feng-shui pentru casă

Există anumite obiecte special alese și utilizate în arta feng-shui. Cristalele sunt unele dintre aceste obiecte, cristalele amplifică vizual spațiul și oferă vizibilitate zonelor ascunse.

Clopoțeii de vânt reprezintă un remediu feng-shui. Aceștia temperează fluxul energiei, împrăștie qi-ul negativ și readuc armonia.

Acvariul cu pești atrage norocul datorită asocierii directă a casei cu natura și apa.

Corpurile de iluminat trebuie să fie din ambundență, astfel poți țină la distanță orice urmă de întuneric care ți-ai pândi casa.

Sursa: vivre.ro

Citește și: Mobilier pentru dormitor: O alegere dificilă? Cum să ieși din zona de confort – 5 beneficii

În articolul

Cum să-ți amenajezi casă în stilul artei Feng Shui

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ciprian a refuzat să plătească 24.000 de euro meşterilor şi îşi renovează singur garsoniera din Cluj. Cât îl costă acum
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x