Cum să-ți faci casa mai primitoare

Publicat pe 03.09.2020 la 08:06 Actualizat pe 03.09.2020 la 08:09

Casa e locul în care se presupune că petreci cel mai mult timp. Locul care poartă cu el amprenta ta prorpie, felul în care te vor percepe cei care-ți trec pragul este felul în care îți amenajezi casa.

Casa e locul în care se presupune că petreci cel mai mult timp. Locul care poartă cu el amprenta ta prorpie, felul în care te vor percepe cei care-ți trec pragul este felul în care îți amenajezi casa. Cum ochii sunt oglinda sufletului, așa și casa ta esti oglindirea sinelui. Pentru că locul în care locuiești trebuie să te facă să te simți „ca acasă”.

Cum să dai o notă primitoare/caldă unui living de tip industrial?

Folosește nuanțe calde

Stilul industrila folosește în general nuanțe reci, impersonale care nu spun foarte multe despre povestea persoanei care locuiește acolo. Poți înlocui aceste nuanțe cu unele cu subton cald. Diferența dintre cele două extreme e făcută de senzația oferită în momentul în care intri în încăperea respectivă.

Livingul trebuie să fie primitor și ușor de accesat pentru tine și musafirii tăi, de aceea nuanța de var folosită în întreaga cameră sau culoarea canapelei schimbă toată atmosfera camerei.

Invită natura la tine în living

Ce poate transmite mai mult viața, căldura și ideea de primitor decât un living presărat cu ghivece cu flori. Pentru că vorbim de stilul industrial poți fi ceva mai neconvențional în alegerea tipului de plante și ghiceve. Îndreaptă-te spre flori înalte cu frunze mari, sau poate o plantă curgătoare pe care o poți așeza pe un raft înalt. Pentru ghivece ai putea opta pentru unul din lemn, în nuanțe de maro cald.

Incorporează țesăturile și texturile potrivite

În esență stilul industrial este unul ceva mai rigid, mai masculin, cu tavane înalte industriale, pereți albi și țevi decorative. Încălzește puțin încăperea cu câteva accesorii de efect. Înlocuiește vechile perne de canapea cu ceva colorat, brodat cu un anumit model plin de viață. Corpurile de iluminat pot fi și ele stilizate cu ușurință, mai ales acele lămpi înalte de cameră, ai putea să încerci să pictezi partea de sus a acestora sau să te joci cu câteva tuburi de graffiti. Poți să încerci și un covoraș de living colorat cu ciucuri într-o culoare vie.

Personalizează pereții

Pereții livingului tău trebuie să-ți reamintească și în același timp să spună o poveste invitaților tăi. Agață pe perete diferite poze din aventurile tale, creeaază un fel de colț al amintirilor unde vei agăța mereu alte poze. Alege tablouri care să te descrie, poți picta chiar tu unul sau de ce nu poate ai un prieten talentat care-ți poate face ceva personalizat.

Sursă: vivre.ro

Citește și: Cum să-ți amenajezi casă în stilul artei Feng Shui: calea spre armonie Mobilier pentru dormitor: O alegere dificilă?

În articolul

Cum să-ți faci casa mai primitoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 mai 2024. Berbecii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
a1.ro
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
HelloTaste.ro
Churros cu sos de ciocolată. Rețetă de gogoși spaniole
Catine
Cu ce zodie se potrivește Balanța cel mai bine în căsătorie. Nativii cu care au compatibilitate perfectă
useit.ro
O „furtună geomagnetică severă” ar putea afecta rețelele de telefonie mobilă și Internetul. E prima dată în ultimii 20 de ani când se întâmpla așa ceva
as.ro
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
MediCOOL
Surse vegetale de calciu. Beneficiile pe care le pot aduce alimentației
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
8 sfaturi care te ajută să rămâi mai repede gravidă
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea colonului. Cum pot sprijini funcțiile sistemului digestiv
HelloTaste
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
x