Cinci mituri legate de sarcina

Publicat pe 12.04.2011 la 02:28

Sarcina poate fi o perioada foarte frumoasa din viata unei femei, mai ales daca nu se confrunta cu o stare permanenta de rau. Este cu siguranta un moment interesant, in care corpul i se schimbe, iar acest lucru a lasat loc de-a lungul timpului, la formarea anumitor mituri, care s-au transmis din generatie in generatie si pentru multe persoane, ele inca sunt credibile.

Forma burtii


Burta este subiectul celor mai multe discutii in timpul sarcinii, de aceea nici nu este de mirare cate mituri sunt legate de ea. Exista un mit foarte raspandit conform caruia iti poti da seama de sexul copilului in functie de cat de urcata sau coborata este burta in timpul sarcinii. Daca este coborata, ai un baiat, daca e indreptata putin in sus, ai o fetita. Insa stiinta pare sa contrazica aceste povesti. Modul in care tii burta nu are deloc de-a face cu sexul copilului, ci cu musculatura, tonusul uterului si pozitia copilului.


Bataile inimii celui mic


Pot bataile inimii sa indice sexul copilului? Conform mitului, rata batailor inimii in cazul unei fetite depaseste 140, in timp ce in cazul unui baietel, ea va fi mai scazuta. In realitate, rata batailor inimii unui fetus fluctueaza in functie de crestere si miscare. La fel cum ritmul inimii tale creste atunci cand faci sport, inima celui mic bate mai repede atunci cand se misca in burta. Ce este adevarat este ca in timpul nasterii, rata batailor inimii in cazul unei fetite va fi mai ridicata decat a unui baietel.


Ce poftesti


Simti o pofta mai crescuta legata de dulciuri? Decoreaza camera copilului in roz, pentru ca vei avea o fetita. Vrei sa mananci castraveti murati aproape tot timpul? Clar vei avea baietel. Acesta este un alt mit comun. Desi poftele reprezinta motive bune pentru a te rasfata ceva mai mult decat de obicei, nu incerca sa gasesti corelatii intre ceea ce mananci si ce fel de copil vei hrani in viitorul apropiat. Nu exista niciun studiu stiintific care sa ateste poftele ca indicii pentru sexul copilului.


Sa eviti sa faci baie


Femeile insarcinate sunt avertizate sa nu faca baie si acest mit se baza pe lipsa de informatie adecvata in legatura cu modul in care functioneaza corpul uman. Fatul este protejat bine in interiorul uterului si apa din cada din are cum sa ajunga la el, deci nu exista un risc crescut pentru contactarea anumitor bacterii. Medicii sfatuiesc insa viitoarele mamici sa faca baie la o temperatura mai scazuta de 38 de grade, dar sa se bucure de beneficiile unei bai lungi, relaxante.


Apa multa pentru curatenia bebelusului


Hidratarea este importanta, insa faptul ca bei multa apa nu va influenta in niciun fel claritatea lichidului amniotic. Conform mitului, trebuie sa bei in jur de opt pahare de apa pe zi pentru a "spala" copilul. Adevarul este ca prima baie in apa pe care o va face cel mic va fi dupa nastere.


Foto: doctorberlin.com

În articolul

Cinci mituri legate de sarcina

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care a luat avânt în România. Producătorii s-au aliniat cu preferinţele clienţilor: "Aduce multă satisfacţie"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
x