Tot mai multe femei aleg sa nu aiba copii

Publicat pe 17.10.2010 la 16:19

In ziua de astazi, femeile au mult mai multe alegeri. Cand li se spune noilor generatii de fetite ca pot face orice isi doresc in viata, acest lucru se extinde si la optiunea de a nu avea o familie.

De altfel, tot mai multe femei amana sa devina mame mult mai tarziu in viata, iar altele sa nu aiba copii deloc. Cu toate acestea, chiar si intr-o societate atat de moderna, inca persista ideea conform careia femeile sunt facute pentru a da nastere la prunci, a deveni mame si orice alta cale este una gresita.

Presiunea sociala

Despre cele care aleg o viata diferita de cea a schimbatului de scutece si a noptilor de alaptat si ingrijit bebelusul se crede ca fie nu au gasit barbatul potrivit, fie sunt intr-o relatie care nu merge bine, fie ca au probleme de fertilitate. Cele care aleg sa nu aiba copii sunt in mod constant asaltate de parerile celor care le sugereaza ca nu stiu ce pierd sau cat de goala va fi viata lor fara urmasi.

A nu avea copii nu este un trend nou

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, multe femei au amanat sa aiba copii sau au avut mai putini. Ele au inceput sa intre in campul muncii, punand pe locul doi intemeierea unei familii. Inca de pe atunci ele se indepartau de rolul pe care l-au avut mamele lor si sa caute un stil de viata mai individualist.
A nu avea copii a devenit un fenomen ceva mai acceptat la nivel global, iar acest lucru devine tot mai popular intre femeile tinere.

Este alegerea una egoista?

Un lucru pe care se pune accentul in discutiile pro si contra ce tin de intemeierea unei familii, aduc in fata si termenul de egoism. Cei care sunt pro copii sustin ca a alege sa duci o viata hedonista, in care sa te bucuri de calatorii si libertatea de a fi intr-un cuplu ce nu se confrunta cu problemele parentale, este ceva egoist.

Pe de alta parte, a aduce pe lume copii pentru a avea cine sa te ajute la batranete, pentru a nu fi tu insuti de fapt singur mai tarziu si pentru a da un sens vietii tale, desi este ceva natural si firesc, nu este un lucru altruist.

Facem sau nu copii pentru noi insine. Niciuna dintre optiuni nu este pe deplin egoista. A trai viata dupa propriul tau ritm si a alege sa nu iti intemeiezi o familie nu este cu nimic mai prejos alegerii de a avea urmasi.

foto: idathrasher.com

În articolul

Tot mai multe femei aleg sa nu aiba copii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x