Vrei o relatie de cuplu ideala? Totul depinde de tine!

Publicat pe 04.11.2013 la 19:30 Actualizat pe 04.11.2013 la 20:00

Poate iti va fi greu sa crezi, dar cei mai multi dintre noi avem relatiile pe care le meritam. Nu ne putem alege parintii sau fratii, insa in privinta relatiilor de prietenie sau iubire, nu mai avem scuze. Oamenii pe care ii iubim de-a lungul vietii nostre reprezinta alegeri pe care le facem constient, pe propria raspundere si pe propriul risc. Admiram la anumiti oameni calitati pe care poate am dori sa le avem si noi, facem compromisuri de dragul lor, iertam si suntem iertati. Cat de mult daruim si cat primim, cat de corect este acest schimb emotional depinde foarte mult de modul in care ne raportam in primul rand la noi insine.

In spatele acestui lucru sta o explicatie destul de simpla: trebuie sa crezi ca meriti ceva bun, sa te iubesti si sa lasi in viata ta oameni care stiu sa te pretuiasca. Daca iubitul sau iubita ta te raneste, unul dintre motivele pentru care o face este ca ii permiti acest lucru. Calea spre fericire nu este una usoara, desi regulile sunt destul de simple. Noi suntem cei care le complicam si nu de putine ori problemele au de-a face cu faptul ca nu ne iubim suficient pe noi insine.

Cunoaste-te si iubeste-te

Cel mai mare dusman pe care il putem avea este chiar propria persoana. Este important sa ne analizam din cand in cand comportamentul, sa realizam ce ne dorim cu adevarat de la noi insine, de la viata si de la un partener de lunga durata. Daca tu nu stii exact ce vrei sau ce nu vrei, cum ar putea altcineva sa ghiceasca sau sa afle acest lucru pentru tine? Intr-o oarecare masura, intalnirea persoanei potrivite poate tine de un dram de noroc, dar trebuie sa te increzi si in propriul aport in formarea destinului. A te iubi pe tine in primul rand inseamna sa nu fii foarte critica fata de propria persoana, sa te ierti si sa te accepti asa cum esti, fara insa sa fii delasatoare.

Daca simti ca sunt lucruri pe care vrei sa le schimbi la tine, nu mai amana, incepe chiar de acum, nu de maine. Fii si echilibrata in privinta lucrurilor pe care le ierti sau permiti altora. Pana intr-un punct poti da dovada de intelepciune si bunatate, dar daca cei din jurul tau abuzeaza de aceasta calitate si repeta un comportament gresit fata de tine, poate este cazul sa revizuiesti rolul lor in viata ta. Iertand la nesfarsit poti crea impresia ca nu te respecti suficient de mult incat sa meriti ceva mai bun.

Fii hotarata in privinta tipului de relatie pe care ti-l doresti

Vrei o aventura sau iti doresti ceva serios? In teorie cele doua nu se exclud, insa cel mai bine este sa fii realista. Daca pur si simplu nu te intelegi bine cu persoana cu care esti acum si nu iti poti imagina ceva pe termen lung, nu te agata de relatie din teama de a nu fi singura sau din comoditate. Depinde si de varsta pe care o ai, bineinteles. In adolescenta si atunci cand abia ai trecut de douazeci de ani, aventurile iti pot crea o impresie mai clara despre ceea ce vrei de la persoana care iti va deveni partener pe viata. Daca insa incepi sa simti ca ti-ai dori ceva stabil si un om despre care sa poti spune ca vrei sa imbatranesti alaturi de el, nu pierde vremea in relatii care nu duc nicaieri. Pierzi timp pretios pe care l-ai putea petrece facand lucruri care sa iti umple sufletul pe deplin si nu doar pe bucatele.

Foto: hepta.ro

În articolul

Vrei o relatie de cuplu ideala? Totul depinde de tine!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Detalii neştiute despre Metrorex. Cum funcţionează metrourile şi ce incidente au întâlnit, de-a lungul timpului, angajaţii: "Responsabilitatea este foarte mare"
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: „Nu aș mai face la fel niciodată!”
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Prăjitură cu căpșuni și fistic. Rețeta unui desert de nerefuzat
x