Dr Oz isi invita in platou dragostea vietii sale, sotia sa, Lisa

Publicat pe 26.10.2010 la 21:49 Actualizat pe 26.10.2010 la 22:55

Dr Oz isi invita sotia in emisiune

Dr Oz este gazda unei emisiuni speciale in care o are ca invitata pe co-autoarea celor mai recente carti ale sale si autoare a cartii "Noi", un dialog despre relatii, inspirat de o casnicie de 25 de ani! Este vorba de sotia sa, Lisa.

Lisa si Dr Oz - un caz clasic de dragoste la prima vedere
Din partea Lisei, a fost dragoste la prima vedere, a stiut din momentul in care l-a vazut pe Mehmet ca ii va deveni sot. Dr Oz a fost luat prin surprindere. Parintii lor lucrau impreuna si fusese invitat la cina de parintii ei. Dar si el, indata ce a vazut-o, a fost ca strafulgerat. Era uluitor de frumoasa, l-a fascinat. Dupa doi ani de la prima lor intalnire, s-au casatorit. Lisa a inteles curand ca va trebui sa faca eforturi daca isi doreste o casnicie fericita si de durata. Fiind chirurg, sotul sau muncea 100-120 de ore, lipsea de la masa de multe ori, petrecea putin timp cu familia sa deci intelegerea acestui orar dificil presupunea un real sacrificiu din partea familiei sale.
Ce a invatat Lisa din casnicia lor
Lisa a invatat o lectie importanta in acest proces: nu il poti schimba pe omul de langa tine. Nici ea nu l-a putut schimba pe Mehmet, oricat a vrut si orice a incercat, asa ca a trebuit sa se adapteze modului sau de lucru. In fond, relatia lor era motivul ei de a se trezi dimineata; cum spune ea singura, "Mehmet are o vorba: ca sa traiesti sanatos, trebuie sa ii dai un motiv inimii tale ca sa bata in continuare. Relatia noastra e motivul meu".
Cat de important esti TU in NOI?
Principiul de la care porneste Lisa in cartea "Noi" este simplu: pentru a avea o relatie cu cineva trebuie mai intai sa ai o relatie cu tine. Trebuie sa te implici cu adevarat in fiecare relatie pe care o ai - cu sotul, prietenele, parintii, fratii - , acest lucru insemnand sa daruiesti esenta persoanei tale fiecaruia dintre ei.
O provocare a oricarui cuplu este momentul cand cei doi devin parinti. Responsabilitatea de a creste un copil este imensa si o poti duce la indeplinire cu succes daca inveti sa lasi din ego, spune Lisa. De multe ori, suntem tentati sa ii infruntam pe cei mici, sa tipam la ei si sa le raspundem cu aceeasi moneda, insa este cat se poate de gresit. Trebuie sa renunti la orgoliul personal, sa devii constient de cine esti cu adevarat si sa te poti ridica deasupra situatiei. Atunci, vei vedea lucrurile in ansamblu.
O familie ca a celor doi Oz
Intrebarea care ridica fiori oricarui parinte: esti cu adevarat apropiat de copiii tai? Lisa merge in vizita la o familie sa descopere cum stau de fapt lucrurile.
Cheryl este casatorita de 15 ani si are 2 copii. Atat ea cat si sotul ei au slujbe cu norma intreaga si le este greu sa comunice ca o familie. Copiii stau mai mult pe afara incat Cheryl ajunge sa vorbeasca cu ei, chiar si in weekend-uri, numai prin mesaje de text. Insa sotul ei are o regula: la cina, trebuie sa se reuneasca toti la masa. Dar si aici, fiecare isi gaseste de lucru. Este momentul ca Lisa sa intervina.
Trei idei pentru a restabili armonia in familie
Dupa ce i-a cunoscut, Lisa i-a rugat sa puna pe hartie care sunt cele mai importante valori morale din punctul lor de vedere si sa isi asume responsabilitatea de a se comporta conform lor. In felul acesta, copiii au un rol activ in familie si simt ca integreaza ceva in ansamblu iar parintii sunt obligati sa se tina de cuvant, deci nu pot sa triseze.
Ce au sugerat copiii - sa imparta obiectele de care au nevoie: telefonul, terenul de baschet, calculatorul dar si greutatile pe care le au, cu ceilalti membri al familiei, pentru a se ajuta unii pe altii in momente de rascruce. Ideea lui Kaylee, sora mai mica, a fost sa comunice unii cu altii mai mult si sa se obisnuiasca sa se ajute dezinteresat.
Lisa Oz le-a sugerat sa stabileasca o data precisa pentru o intalnire de familie, o seara in care restul sa nu mai conteze. De obicei, sunt bune duminicile, pentru ca majoritatea nu face nimic in acea zi, apoi sa aleaga o activitate de grup, nu sa stea in fata televizorului pasivi.
O ultima sugestie pentru a se apropia ca familie este ca parintii sa isi incurajeze copiii sa se implice in activitati exterioare, precum acte de caritate, vizite la azilul de batrani, diferite cauze umanitare.
Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.
În articolul

Dr Oz isi invita in platou dragostea vietii sale, sotia sa, Lisa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x