Maia Morgenstern, Adriana Trandafir și Ana Ciontea au filmat un moment special la fosta închisoare de la Piteşti

Publicat pe 07.11.2019 la 12:01 Actualizat pe 07.11.2019 la 12:07

În cel mai nou episod din Sacrificiul, difuzat astăzi, de la ora 20:00, la Antena 1, echipa de producţie a serialului Sacrificiul, de la Antena 1, a filmat un moment special la închisoarea din Pitești, dedicat eroilor care s-au sacrificat în lupta împotriva comunismului.

În cel mai nou episod din Sacrificiul, difuzat astăzi, de la ora 20:00, la Antena 1, echipa de producţie a serialului Sacrificiul, de la Antena 1, a filmat un moment special la închisoarea din Pitești, dedicat eroilor care s-au sacrificat în lupta împotriva comunismului. A fost o filmare grea, apăsătoare, plină de emoție pentru toată echipa care a luat parte la momentele speciale de la închisoarea din Pitești.

Clipe dramatice şi emoţionante deopotrivã vor trăi în aceste locuri cele trei surori, Eva, Elena şi Viorica, cărora, în urmã cu 55 de ani, comunismul le-a jucat destinul în picioare. Bocancul greu al durerii le-a strivit familia, le-a ucis părinţii şi viitorul, iar acum cele trei surori merg pe drumul suferinţei, în căutarea adevărului.

Ana Ciontea, actrița care o interpretează pe Elena Popescu în serialul Sacrificiul, a fost impresionată de închisoarea din Piteşti:

Serialul Sacrificiul mi-a dat șansa să filmez într-un loc cumplit, care poartă în el, în ziduri, sacrificiul celor care s-au opus regimului comunist. Acolo ai încă senzația că auzi gemetele si rugăciunile acelor eroi fără vină!”, a declarat aceasta.

”Experimentul Pitești”, “Fenomenul Pitești” sau ”Fenomenul de reeducare” avea ca scop nu reeducarea studenților, ci dezumanizarea lor, mergându-se până la punctul în care îi obligau să devină, la rândul lor, torționari, inoculându-le ideea că nu erau niște victime. Un proces prin care cei închiși erau supuși nu doar chinurilor fizice, ci și psihice.

Despre ororile petrecute la Pitești echipa emisiunii ”CulTOUR” a realizat un reportaj de excepție, reportaj ce a fost difuzat la Happy Channel. Supraviețuitorii au povestit, pentru Happy Channel, despre acea perioadă pe care au numit-o ”apocaliptică”. Reportajul a dezvăluit și cum au fost torturați.

În articolul

Maia Morgenstern, Adriana Trandafir și Ana Ciontea au filmat un moment special la fosta închisoare de la Piteşti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x