Masa de Crăciun. Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun ce vin să bei!
Publicat pe 21.12.2016 la 17:42 Actualizat pe 22.12.2016 la 13:32
Reguli de aur pentru o masa exceptionala!
Băutura aleasă în mod greşit poate ruina o masă, asta susține cu tărie specialistul. Tocmai de aceea, ne-am gândit să te ajutăm cu sfaturi prețioase, astfel încât să ai parte de o masă ideală de Crăciun.
Impresiile gustative create la masă nu trebuie să intre în conflict, ci să meargă în același sens.
Livia Gârboiu, degustător autorizat de vinuri, ne-a oferit câteva ponturi care te vor ajuta să ai masa ideală de sărbători.
- La servirea gustărilor, a antreurilor sau înaintea lor, în cadrul socializărilor dinaintea mesei, se recomandă vinurile uşoare, vinurile albe, seci, şampania sau vinurile albe demiseci şi cele roze
- Recomandarea pentru friptura de porc, sarmale şi cârnaţi este vinul roșu, sec
- La servirea preparatelor din peşte se recomandă vinuri albe seci, iar cu cât este peştele mai gras cu atât vinul trebuie să fie mai acid
- Preparetele de bază merg perfect cu vinurile roşii, aşadar: la carnea albă se recomandă vinuri roşii, uşoare, buchetoase; la carnea roşie se recomandă vinuri roşii pline, puternice, generoase; la carnea de vânat se recomandă vinuri seci, vechi de calitate superioară
- Desertul tradițional pentru masa de Crăciun îl reprezintă cozonacii, care se armonizează foarte bine cu vinuri albe sau roze, dulci