Vedetele pe care le admiri il consulta pe Dr OZ

Publicat pe 01.12.2010 la 22:37 Actualizat pe 02.12.2010 la 15:02

Celebritatile il intreaba pe Dr Oz

Cand vine vorba de sanatate, si celebritatile sunt oameni obisnuiti. Si ei impartasesc aceleasi temeri, se duc la doctori si urmeaza tratamente; si ei trec prin momente de rascruce si au clipe cand si-ar dori mai mult decat sfatul unui doctor, sfatul unui prieten. Aici intra in scena Dr Oz care, in editia special dedicata celebritatilor, va raspunde celor mai jenante intrebari puse de vedete.

Pe prima vedeta o cunoastem cu totii, este actrita care ne-a fermecat serile alaturi de Prietenii sai. Ea este nimeni alta decat una dintre cele mai ravnite femei de la Hollywood, dar si cele mai rafinate, fosta sotie a lui Brad Pitt, Jennifer Aniston. Blonda are o intrebare direct de pe covorul rosu: “Care a fost cel mai infricosator lucru care ti s-a intamplat – din punct de vedere medical?”

Dintre toate situatiile alarmante in care a fost pus, Dr Oz isi aduce aminte de o plimbare cu masina, cand avea numai 5 ani. Era in masina cu familia si a simtit o intepatura. Un lucru usor la prima vedere s-a transformat intr-un caz serios de reactie anafilactica la intepatura de albina- vedea numai alb-negru in fata ochilor. O echipa de medici au fost salvarea lui. Din cauza socului anafilactic, intre 40-100 de oameni mor anual. Unul dintre simptome este dificultatea de respiratie si asta deoarece caile respiratorii sunt blocate de mucus. Cea mai buna solutie este sa il elimini.

Carrie Ann Inaba, una dintre juratii concursului “Danseaza cu starurile”, se confrunta adesea cu atacuri de panica. Ea ar dori sa stie de ce i se intampla asta si cum poate scapa de ele. Atacurile de panica pot avea loc oricand si incep brusc, povesteste Dr Oz. In general, vor fi afectate tinerele, persoanele stresate sau pur si simplu o persoana sensibila care trece printr-o situatie dificila. Atunci cand ai un atac de panica, in loc sa te indrepti spre cutia cu medicamente, fa un exercitiu de respiratie. Coboara pe vine, ia un pahar de apa si in timp ce stai in aceasta pozitie, bea cate putin. Apoi, priveste in sus si imagineaza-ti unul dintre cele mai frumoase locuri in care ai fost vreodata.

Castigatoare a 9 premii Grammy, invitata alaturi de Dr Oz la inaugurarea unei scoli fondate de Oprah in Africa de Sud, Mary J. Blige a venit direct in studio pentru ,,a-l lua la intrebari" pe amicul ei, Dr Oz. Cantareata de culoare doreste sa afle mai multe despre bolile de inima si cum le putem preveni. Un subiect pe care Dr Oz l-a mai tratat in alte editii, bolile cardiace ucid 20 de femei in medie chiar in timp ce vorbim. Corpul tau duce un adevarat razboi civil – incearca sa lupte impotriva a ceea ce ii faci, iar aceasta lupta duce la slabirea muschilor inimii. Pana la cedarea completa a inimii, o femeie va avea ameteli, stari de greata, transpiratie excesiva si respiratie intretaiata, simptome care, daca sunt “citite corect,” pot preveni complicatiile.

In continuare, Mary J. este interesata sa afle ce se ascunde in spatele numarului alarmant de fete de culoare care contracteaza virusul HIV. Dr Oz crede ca motivul pentru care fetele de culoare iau acest virus si se imbolnavesc de SIDA este neglijenta si lipsa masurilor de precautie. Doar o treime folosesc prezervativul cand au relatii sexuale, restul nu; nu este de mirare ca numarul victimelor HIV nu scade. Doctorul crede ca este vorba si despre respect de sine. Fetele nu vor mai face compromisuri cand vine vorba de sanatatea lor, in momentul in care vor invata sa se iubeasca si sa se repecte pe sine.

Trudie Styler, sotia celebrului cantaret Sting, se afla de asemenea in platou pentru a-i pune o intrebare personala lui Dr OZ. Aceasta tocmai a lansat un DVD de fitness si se intreaba cum se mentine in forma doctorul, avand in vedere programul incarcat. Dr Oz spune ca orice ar fi, isi face timp sa se ocupe de silueta sa; reteta lui secreta? 50% exercitii cardio, 30% stretching si yoga iar 20% exercitii de forta. Dar, marturiseste acesta, preferatele lui raman pozitiile de yoga, cum ar fi ,,triunghiul” si ,,avionul”.

Whoopi Goldberg pune cea mai jenanta intrebare a serii.Via satelit, singura actrita care a prezentat vreodata fara partener Premiile Oscar, vrea sa afle daca ar fi putut preveni incontinenta urinara, afectiune de care sufera in prezent. Incontinenta urinara poate sa fie provocata de nasterea unui copil sau de ingrasare – fiecare dintre acestea destabilizeaza vezica urinara si lichidul incepe sa curga involuntar prin uretra. Cheia este sa iti intaresti muschiul din acea zona.

Ultima intrebare vine de la o cantareata legendara in SUA, Patti Labelle. Aceasta are bufeuri si schimbari de dispozitie de 14 ani, de cand a intrat la menopauza. Ar trebui sa se resemneze si sa-si accepte noul eu sau poate sa isi tina simptomele sub control? Dr OZ crede ca aceste iesiri sunt normale, 50% dintre femei continua sa aiba aceste probleme chiar si dupa 5 ani de la intrarea la menopauza. Perioada de timp poate fi mai lunga daca persoana in cauza sufera de diabet, caz in care se afla si Patti. Alte cauze: hainele stramte, cafeina, stresul.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Vedetele pe care le admiri il consulta pe Dr OZ

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x