CulTOUR
Publicat pe 14.05.2021 la 16:59. Actualizat pe 18.05.2021 la 14:07
Astăzi la CulTour, Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman continuă campania specială dedicată femeilor care au reușit să spargă stereotipurile de gen și să-și construiască o carieră în domenii în care bărbații sunt majoritari.
Le vom urmări pe fetele de la Brigada Antitero cum fac o demonstrație de curaj, pasiune și determinare și totodată ne povestesc cum a început cariera lor, dar și ce le motivează în lupta pentru dreptate.
Alina era pasionată de sport încă de la vârstă fragedă și a primit îndrumare de la o prietenă care lucra în domeniu să se apuce și ea de o școală care să o pregătească pentru o astfel de filieră.
Aceasta a făcut judo încă de la vârsta de trei ani și a câștigat numeroase premii care au propulsat-o. Fiind obișnuită cu lupta, i-a fost ușor să intre în Brigada Antitero.
Alina, prima femeie instructor sportiv tactic la Brigada Antitero
Încă de mică visa să intre într-un domeniu care să-i testeze capacitățile fizice și mentale, însă nu știa exact ce vrea să urmeze.
La 23 de ani, un accident i-a întrerupt visul de a practica judo de performanță și s-a înrolat în sistem.
Plăcerea de a practica sport a devenit, în timp, o meserie de bază pentru Alina: "Am urmat calea aceasta să vin la SRI, în Brigada Antitero. Am avut o colegă care m-a îndrumat. Am venit, am dat probele, le-am luat, după care am fost angajată aici, în sistem".
Probele pe care le-a dat au constat în pregătirea fizică, verificarea stării de sănătate și testare psihologică. În prezent, Alina este instructoare și antrenor de judo: "Am avut trac la început, mai ales aici domină bărbații. Ca luptători, suntem puține fete în Brigadă", spune Alina.
Pentru a vedea demonstrațiile, dar și pentru a afla mai multe din interiorul sistemului, urmărește videoclipul de mai sus.