CulTOUR
CulTour 2021: Nuami Dinescu revine cu și mai multe povești ale parcursului său incredibil în actorie

Publicat pe 04.02.2021 la 18:01. Actualizat pe 04.02.2021 la 18:53

Gazdele noastre, Criss și Vlad, au avut onoarea de a sta de vorbă cu unul dintre cei mai carismatici actori și oameni de televiziune, Nuami Dinescu.

Nuami Dinescu, Florica din Adela, la CulTour

TV Happy

Adela, în fiecare joi, de la 20:30, pe Antena 1!

Marea actriță a teatrului românesc și-a rupt puțin din programul ei aglomerat și a revenit pentru cea de-a două parte a interviului său în exclusivitate pentru CulTour. Nuami Dinescu interpretează rolul Floricăi în serialul fenomen, de pe Antena 1, “Adela”.

Doamna Nuami Dinescu a povestit despre viața de artist, despre parcursul său impresionant în actorie și despre toți oamenii care au ajutat-o să devină ceea ce este azi, o mare actriță a teatrului românesc.

Întâlnirile cu oameni din domeniul care i-au schimbat parcursul în viață

Cleopatra Domozină a fost un om care își iubea foarte tale actorii și pe mine m-a angajat pe un post de birou, pentru că nu avea posturi. M-a angajat doar ca să intru în lumea teatrului.

Doamna Dinescu povestește cum se ducea în fiecare zi la Teatru Național din Craiova doar pentru a vedea spectacolele, de multe ori același spectacol, în nenumărate rânduri. Ține minte și acum cum s-a întâlnit cu Angel Rababoc, care juca rolul principal în piesa de atunci, și a întrebat-o de ce își cumpără bilet la spectacol când poate intra pe gratis, fiind din echipa teatrului. Marea actriță i-a răspuns simplu și modest: „Și voi trebuiă să vă luați salariul”.

Pasiunea pentru teatru și spectacol i-au hrănit în fiecare zi menirea, știind că asta e ceea ce trebuie să facă pentru tot restul vieții.

După ce a ajuns în București și a intrat la facultate, a ajuns în mediul televiziunii, unde s-a întâlnit cu Dina Cocea, la unul dintre spectacolele la care Nuami Dinescu juca.

Aveam 18 ani când m-am întâlnit cu Dina Cocea, am încremenit când marea actriță a venit să vorbească cu mine.

Actrița mărturisește că simplul fapt că doamna Cocea a vorbit cu ea, i-a oferit un curaj și o încredere extraordinară. Și a îndrăznit să o întrebe ce crede despre ea și despre reprezentația de pe scenă.

Fetiță, tu ai un mare talent, îți mai trebuie doar un gram de noroc, i-a spus Dina Cocea la vremea aceea.

Doamna Nuami Dinescu își amintește și acum momentul în care a avut cele mai mari emoții, când și-a dat examenul de licență în fața marelui Dem Rădulescu.

Nu rata serialul Adela, în fiecare joi, de la 20:30, pe Antena 1!

Citește și:
În articolul

CulTour 2021: Nuami Dinescu revine cu și mai multe povești ale parcursului său incredibil în actorie

:
Share pe Facebook Share pe WhatsApp