CulTOUR
Publicat pe 30.06.2022 la 10:56. Actualizat pe 30.06.2022 la 18:36
Specialiștii CulTour 2022 vorbesc despre cea mai grea terapie, aceea a iubirii de sine. Vom afla astfel cum să ne iertăm mai ușor și cum să avem mai multă empatie față de propria persoană. Despre ce este vorba.
Criss și Vlad aduc în fiecare joi, la CulTour 2022, specialiști care să ne îndrume în drumul nostru către fericire. Odată cu trecerea timpului ne dorim tot mai mult să ne regăsim, să aflăm secretul iubirii de sine și al empatiei. De aceea, cei mai mulți dintre noi ne găsim în ipostaza de a nu cunoaște o abordare corectă a tuturor lucrurilor.
CulTour 2022: Care este secretul iubirii de sine. Cum ne putem valida sentimentele fără frică
Unul dintre specialiști este Viorica Voinea, terapeut holistic, ce ne îndrumă către o viață fericită, mult mai ușor de trăit și plină de recompense sufletești. Aceasta mărturisește că pentru a ajunge către un nivel maxim de liniște, trebuie să ne acceptăm în primul rând așa cum suntem. De asemenea, fericirea nu trebuie căutatea în lucruri materiale sau experioare, asta pentru că ea se află de fapt înăuntrul nostru.
Dacă ajungem să ne iubim propria persoană înseamnă că am reușit să tragem asul din mânecă, acel loz câștigător care ne va transpune acolo dorim să fim cu adevărat. Chiar dacă “nu se poate să mergi pe drumul acesta fără să mergi procesul de autocunoaștere”, rezultatul va fi cu totul surprinzător. Atunci când “acceptăm suficiența” recunoaștem faptul că “suntem perfecți așa cum suntem”.
“Fericirea este un drept la naștere, să realizăm că suntem suficienți. Nu trebuie să fii într-un anumit fel, acceptăm situația.”, mărturisește Viorica Voinea. Aceasta subliniază faptul că cel mai important lucru pe care trebuie să îl realizăm este că toată puterea vine din nou și nu trebuie să ne lăsăm afectați de spusele celor din jur atunci când ne dorim o schimbare cu adevărat.
„Autodeprecierea este o virtute. Un proces în care îți trebuie curaj, trebuie să dai deoparte credințele, tiparele, concluziile greșite pe care le ai că nu ești suficient de bun și acesta este un proces dificil. Îți dai seama de multe ori că trebuie să-ți asumi creația vieții tale. De multe ori ai trăit viața altora.”, spune Viorica Voinea.
Cum putem să ne iubim sinele așa cum îi iubim pe ceilalți
Atunci când vrem să facem fapte bune, uităm că și noi suntem persoanele cărora ar trebui să le adresăm cuvinte frumoase, să le oferim sfaturi și să le iubim. Cu toate acestea, nu ne comportăm niciodată cu noi atât de frumos pe cât o fac ceilalți. Specialiștii spun că trebuie să fim atenți și la plăcerile noastre, așa cum suntem atenția la plăcerile celor din jur.
Citește și:
“Să ai curajul de a-ți asuma autenticitatea, să fii sincer cu tine în primul rând, să te uiți în oglindă și să te vezi așa cum ești, cu onestitate, să renunți la a mai fi în competiție cu ideea despre tine, perfectă.”, a subliniat Viorica Voinea. Specialiștii sugerează “să căutăm lucrurile care ne plac la noi”, să încercăm să ne arătăm bunătate, fără a fi prea duri de fiecare dată. Deși nu vom reuși de cele mai multe ori, ideea este să nu renunțăm la planurile noastre, în ciuda tuturor piedicilor puse de cei din jur.