CulTOUR
CulTour 2022: Cum putem preveni și combate efectul de burnout, epuizarea corpului și a psihicului

Publicat pe 14.04.2022 la 14:36. Actualizat pe 14.04.2022 la 21:46

Dacă vrem să avem o viață liniștită, este important să știm cum prevenim și combatem efectul de burnout, mai exact epuizarea corpului și a psihicului.

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman în cadrul CulTour 2022

Happy Channel

Oamenii au fost obișnuiți de-a lungul timpului să muncească fără oprire. Atunci când cineva își ia o pauză, poate fi considerat ciudat sau nebun, însă specialiștii susțin o altă teorie. Vacanțele, concediile și momentele în care ne relaxăm sunt esențiale pentru a avea o viață sănătoasă pe termen mediu și lung.

Andreea Marin și psihoterapeutul Adriana Petrescu vorbesc la CulTour 2022 despre efectul de burnout, epuizarea fizică și psihică.

CulTour 2022: Cum putem combate și preveni efectul de burnout

Andreea Marin este una dintre cele mai cunoscute vedete din România și de-a lungul timpului a reușit să se facă cunoscută datorită emisiunilor pe care le-a prezentat la diverse posturi de televiziune. Cu toate că a reușit să-și construiască un nume, a muncit pentru acest lucru și astfel a trecut printr-un efect de burnout care a împins-o spre specialiști.

“Am ajuns în criză pe masa de operații, nu mai puteam să dorm, depresii, nu a depins de muncă. Totul ține de o balanță corectă în viață. Nu mai știam să mai fac o pauză. Dumnezeu a lăsat ziua de duminică pentru odihnă.”, a declarat Andreea Marin în cadrul CulTour 2022. Deși a dus o viață normală, ca orice alt om, în tot acest timp “Zâna Surprizelor” s-a confruntat cu multe alte probleme de ordin personal.

“Greșeala se răsfrânge asupra pacientului. Nu mai este tabu problema psihologului. Gândiți-vă cât este de important să stai cu un om care nu este subiectiv, te poate sfătui cu acea detașare a specialistului.”, a mai spus vedeta. Aceasta spune că la un moment dat a simțit nevoia de a apela la ajutorul unui specialist, asta pentru că boala îi avansase la un nivel mult prea mare.

Citește și:

“Am avut o formă avansată a bolii, pentru că am vrut să-mi iau viața. Sunt un om normal, destul de puternic, atunci am înțeles că trebuie să apelez la cineva priceput cu adevărat.”, a mărturisit.

Ce spune psihoterapeutul Adriana Petrescu despre efectul burnout

Psihoterapeutul Adriana Petrescu a vorbit în cadrul CulTour 2022 despre efectul burnout. Aceasta susține că acum mulți ani, practica de a rămâne peste program la locul de muncă era o simplă obișnuință. Chiar și acum, cei care merg la birou în fiecare zi reușesc să-și stabilească programul în așa fel încât să nu mai aibă nicio oră de pauză.

“Gândește-te că rădăcina vine din copilărie. O generație este un pic mai implicată în acest fenomen. Au rulat niște programe sociale care au făcut ca oamenii să intre în acest program fără să știe până unde se duc.”, a spus Adriana Petrescu. Aceasta spune că efectul de burnout la generațiile tinere va deveni o practică normală peste ani.

Citește și:

De asemenea, bolile cronice vor apărea mult mai devreme și tot sistemul imunitar va avea de suferit. De aceea, echilibrul este cuvântul care trebuie să ne ghideze viața, indiferent de situațiile în care ne aflăm.

“Corpul trage un semnal de alarmă. Un om care se suprasolicită nu poate lua decizii corecte.”, a completat psihoterapeutul Adriana Petrescu în cadrul CulTour 2022.

În articolul

CulTour 2022: Cum putem preveni și combate efectul de burnout, epuizarea corpului și a psihicului

:
Share pe Facebook Share pe WhatsApp