Secrete de bucatarie (3): Cum scapam de lacrimi cand taiem ceapa
Publicat pe 09.12.2010 la 20:04 Actualizat pe 09.12.2010 la 22:17
Serialul secretelor de bucatarie continua astazi cu episodul legat de taierea cepei. Cu totii ne lovim de acelasi impediment cand taiem ceapa: lacrimile care ne curg siroi si usturimea aferenta.
Cristi Roman, editorul websiteului de lifestyle culinar Foodblog.ro, ne ofera astazi mai multe variante prin care putem sa ocolim acest aspect care ne ia din confortul si placerea gatitului.
Astfel, cele mai comune si folosite metode prin care putem sa scadem din taria usturimii sunt:
1. Se pune ceapa in frigider cu cel putin 30 de minute inainte de a o taia;
2. Se poate tine 5 secunde in cuptorul cu microunde;
3. Se taie langa un jet de apa care curge, mai exact langa robinetul de la chiuveta;
4. Se taie sub hota de la bucatarie, cu conditia ca aceasta sa functioneze foarte bine si sa nu fie infundata.
5. Se tin in dinti doua-trei bete de chibrit in timp ce se taie ceapa.
6. Se mesteca o bucata de paine, de preferat coaja de paine.
7. Se tine in gura o lingura metalica.
8. Se taie si se elimina baza cepei.
Citeste si: