Cele mai tari TRUCURI de la Chef Cătălin Scărlătescu pentru cozonaci pufoși și gustoși
Publicat pe 04.04.2017 la 12:55 Actualizat pe 09.05.2017 la 16:16
Iata cum sa prepari un cozonac bun!
Cui nu îi place cozonacul? Și cine spune că el trebuie făcut doar de Sărbători? Ei bine, Chef Cătălin Scărlătescu vă oferă cele mai tari trucuri pentru a obține cozonaci pufoși și gustoși,pe care îi puteți face și chiar dacă sunteți novice în ale gătitului!
Un cozonac iese în evidență datorită gustului său bogat în nucă și cacao. Frământat și modelat individual, cozonacul pregătit de Chef Cătălin Scărlătescu păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc.
A face un cozonac delicios este o reală provocare. Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) și de multe alte secrete.
Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de Chef Cătălin Scărlătescu! Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi!
- Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
- Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.
- Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade, iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
- Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
- Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
- Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.
Gospodinele care nu reușesc să prepare desertul tradițional, au posibilitatea să cumpere cozonacul realizat după rețeta îndrăgitului chef Cătălin Scărlătescu.