Chiftele coapte din orez brun cu verdeață și curry
Publicat pe 22.01.2021 la 18:56 Actualizat pe 22.01.2021 la 19:01
O rețetă ușor de pregătit, sănătoasă și perfectă pentru o seară în care nu ai nici puterea nici cheful de a încropi ceva complicat pentru cină, conform Veg Lifestyle.
Ingrediente
-100g orez brun fiert (se fierbe 15-20 de minute și se lasă la răcit)
-80g texturat de mazăre (puteți înlocui cu soia dacă vă place)
Lăsați-le la înmuiat în apă caldă cu mix de legume uscat aproximativ 15 minute.
-1/2 ceapă albă tocată mărunt
-1/2 legătură mărar
-sare și piper, după gustul vostru
-1 lg ulei de măsline
-2 lg de făină albă
-1 lg pesmet
-2 lg de curry
-2 lg pastă de tomate
Mod de preparare
Primul pas ar fi să amestecați toate ingredientele foarte bine, fie la blender, fie la chopper sau pur și simplu să pasași cu o furculiță, dar va dura ceva mai mult. Între timp, preîncălziți cuptorul la treapta 4 (180C).https://veglifestyle.ro/2018/07/21/chiftele-coapte-din-orez-brun-cu-verdeata-si-curry/
Lăsați la rece orice compoziție de chiftele cam 30 de minute, fiind mul mai usor de lucrat cu compoziția.
Formați chiftelele după forma dorită și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Coaceți 30-40 de minute în funcție de cuptor.
După ce sunt gata, le lăsași la răcit, apoi le serviți după preferințe: cu cartofi copți, cu piure de mazăre sau cartofi, în salate sau ca atare.
Citește și: Supă cremă de mazăre galbenă și legume călite Batoane cu cereale, afine și migdale