Cum faci cele mai bune ouă fierte. Secretul dezvăluit de un celebru bucătar

Publicat pe 10.03.2016 la 18:24 Actualizat pe 13.05.2016 la 12:11

Aparent simplu de pregătit, ouăle fierte nu ies întotdeauna aşa de bune cum ne-am dori. Banalul preparat culinar are însă secretele lui. Celebrul bucătar american J. Kenji López-Al a dezvăluit câteva trucuri astfel încât să ai parte de cele mai bune ouă fierte.

Aparent simplu de pregătit, ouăle fierte nu ies întotdeauna aşa de bune cum ne-am dori. Banalul preparat culinar are însă secretele lui. Celebrul bucătar american J. Kenji López-Al a dezvăluit câteva trucuri astfel încât să ai parte de cele mai bune ouă fierte.

De obicei, atunci când fierbi un ou, albuşul iese prea moale, sau gălbenuşul e prea tare, şi asta pentru că cele două componente au temperaturi diferite de fierbere. Temperatura pentru albuş este de 82°C, iar pentru gălbenuş este 77°C.

În urma cercetărilor realizate, cunoscutul bucătar American J. Kenji López-Al a descoperit secretul pentru ca acest mic dejun să fie unul ideal.

Soluţia lui este următoarea: se pune oul în apă fiartă timp de 30 de secunde, apoi se adaugă câteva cuburi de gheaţă pentru a scădea temperatura apei. El a făcut mai multe experimente, iar în imaginea de mai jos puteţi vedea rezultatele.


În articolul Cum faci cele mai bune ouă fierte. Secretul dezvăluit de un celebru bucătar:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 4 septembrie 2025. Berbecii își ascund emoțiile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 septembrie 2025. Berbecii își ascund emoțiile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Facultăţile care au rămas cu zeci de locuri la buget neocupate
observatornews.ro
Facultăţile care au rămas cu zeci de locuri la buget neocupate
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
a1.ro
EXCLUSIV Insula Iubirii: Secrete din culisele ultimului Bonfire al concurenților, chiar de la producătoarea Emilia Vlad
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
HelloTaste.ro
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
Catine
4 zodii care îmbină blândețea cu puterea interioară. Ce arată astrele
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
useit.ro
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
“Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: “Vechituri”
as.ro
“Prinţişorul Craiovei”, o nouă aroganţă de mii de euro. Cum s-a putut afişa: “Vechituri”
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
MediCOOL
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
S-a găsit ascunzătoarea lui Emil Gânj! Criminalul din Mureș și-ar fi construit singur un adăpost
Spynews
S-a găsit ascunzătoarea lui Emil Gânj! Criminalul din Mureș și-ar fi construit singur un adăpost
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
DeParinti
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
MediCOOL
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
HelloTaste
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
close
x