Cum faci cele mai bune ouă fierte. Secretul dezvăluit de un celebru bucătar
Publicat pe 10.03.2016 la 18:24 Actualizat pe 13.05.2016 la 12:11
Aparent simplu de pregătit, ouăle fierte nu ies întotdeauna aşa de bune cum ne-am dori. Banalul preparat culinar are însă secretele lui. Celebrul bucătar american J. Kenji López-Al a dezvăluit câteva trucuri astfel încât să ai parte de cele mai bune ouă fierte.
Aparent simplu de pregătit, ouăle fierte nu ies întotdeauna aşa de bune cum ne-am dori. Banalul preparat culinar are însă secretele lui. Celebrul bucătar american J. Kenji López-Al a dezvăluit câteva trucuri astfel încât să ai parte de cele mai bune ouă fierte.
De obicei, atunci când fierbi un ou, albuşul iese prea moale, sau gălbenuşul e prea tare, şi asta pentru că cele două componente au temperaturi diferite de fierbere. Temperatura pentru albuş este de 82°C, iar pentru gălbenuş este 77°C.
În urma cercetărilor realizate, cunoscutul bucătar American J. Kenji López-Al a descoperit secretul pentru ca acest mic dejun să fie unul ideal.
Soluţia lui este următoarea: se pune oul în apă fiartă timp de 30 de secunde, apoi se adaugă câteva cuburi de gheaţă pentru a scădea temperatura apei. El a făcut mai multe experimente, iar în imaginea de mai jos puteţi vedea rezultatele.