Le-ai preparat în mod GREȘIT până acum! Rețeta SARMALELOR DE POST a fost dezvăluită de un bucătar celebru!
Publicat pe 24.11.2015 la 16:14
În volumul „Bucătăria lumii – rețete fantastice de pretutindeni”, apărut la Editura Litera, de Gordon Ramsay, unul dintre cei mai cunoscuți chefi din lume, găsim, în capitolul dedicat bucătăriei Orientului Mijlociu, o rețetă de sărmăluțe (dolmades) specifică zonei, cu mult diferită de cele cu care suntem noi obișnuiți
În volumul „Bucătăria lumii – rețete fantastice de pretutindeni”, apărut la Editura Litera, de Gordon Ramsay, unul dintre cei mai cunoscuți chefi din lume, găsim, în capitolul dedicat bucătăriei Orientului Mijlociu, o rețetă de sărmăluțe (dolmades) specifică zonei, cu mult diferită de cele cu care suntem noi obișnuiți.
Originea sărmăluțelor se pierde undeva în Antichitate, prin Orient. Între timp au apărut sute de rețete, de dulce sau de post, dulci sau sărate, în toate frunzele posibile și imposibile. Dacă nu folosiți orez prefiert, veți avea nevoie de aproximativ 200 de g de orez crud.
• 230 g de frunze de viță-de-vie în saramură
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 ceapă mare curățată și tocată mărunt
• 2 căței de usturoi, curățați și tocați mărunt
• 400 g de orez alb prefiert, preferabil cu bob lung
• 100 g de muguri de pin prăjiți