Rețetă de halloumi pane cu sos de roșii prăjite și ierburi aromatice
Publicat pe 16.04.2021 la 11:50 Actualizat pe 16.04.2021 la 12:53
Pentru iubitorii de brânzeturi, cașcavalul pane este mereu un adevărat deliciu. Un aperitiv gustos pentru orice masă, care pur și simplu ți se topește în gură. Pentru un preparat mai elaborat, brânza halloumi este alegerea perfectă. Iată o rețetă de halloumi pane cu sos de roșii prăjite și ierburi aromatice cu care să te răsfeți.
Rețeta este mai mult o adaptare inedită a îndrăgiților cartofi prăjiți cu ketchup. Diferența o face faptul că brânza halloumi ia locul cartofilor, iar sosul de roșii preparat în casă va da o notă personală de savoare.
Ideea îi aparține chiar unei românce, chef și food stylist de meserie. Pasiunea pentru bucătărie a condus-o pe Mihaela Metaxa-Albu pe culmile succesului, în Marea Britanie. Iubește atât de mult brânza prăjită, încât a publicat și o carte, dedicate special unor astfel de rețete, potrivit PureWow.
Volumul conține 60 de preparate, creații proprii și se numește „I Heart Cheese”. Aceasta este una dintre ele. O poți prepara simplu și rapid, chiar la tine acasă, atât pentru tine, cât și pentru cei dragi.
Rețetă de halloumi pane cu sos de roșii prăjite și ierburi aromatice Ingrediente
HALLOUMI „CARTOFI PRĂJIȚI”
- 450 grame de brânză halloumi
- 65 grame/ o jumătate de cană de făină universală
- 2 lingurițe de boia afumată
- 1 linguriță de praf de ceapă
- 1 linguriță de oregano uscat
- 2 - 3 linguri (30 - 45ml) ulei de floarea soarelui sau de avocado, pentru prăjire
- câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocate, pentru decor
SOS DE ROȘII PRĂJITE
- 500 grame de roșii de cherry
- 10-12 căței de usturoi, după gust
- 2 linguri (30ml) ulei de măsline extravirgin
- jumătate de linguriță de praf de chili
- jumătate de linguriță de sare de mare
- un sfert de linguriță de piper negru măcinat
Mod de preparare
Primul pas este să preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-un bol, amestecă bine roșiile cherry, usturoiul, uleiul de măsline, pudra de chilli, sarea și piperul. Compoziția obținută se pune într-un vas de copt și se lasă la cuptor timp de 25-30 de minute. Roșiile aflate în partea superioară este normal să devină carbonizate.
Între timp, taie brânza halloumi în bețișoare groase cam de un centimetru, la fel cum ai tăia cartofii prăjiți.
Într-un castron, amestecă făina cu boiaua, praful de ceapă și oregano, până se întrepătrund.
Ulterior, combină bețișoarele de halloumi cu această compoziție. Ai grijă să le scuturi puțin, pentru a îndepărta excesul de făină.
Încinge ulei într-o tigaie la foc mediu și adaugă „cartofii prăjiți” halloumi. Bucățelele de brânză trebuie să fie prăjite până devin aurii și crocante pe toate părțile. Ar trebui să dureze în jur de 5 minute.
Așază apoi bucățile de halloumi pe o farfurie căptușită cu prosoape de hârtie, menite să absoarbă excesul de ulei.
După ce roșiile prăjite sunt gata, transferă tot conținutul într-un blender și astfel vei obține sosul cremos și delicios.
Dacă vrei să faci impresie, așază-le pe toate pe o farfurie mare și presară pătrunjelul tocat peste bețișoare le de halloumi.
Ingredientele rețetei sunt potrivite pentru patru porții. Ca recomandare de servire, preparatul poate fi asortat de minune cu un vin alb.
Poftă bună!
Citește și: Chiftele coapte din orez brun cu verdeață și curry Supă cremă de mazăre galbenă și legume călite