Slow Food, curentul gastronomic care se revolta impotriva mancarii nesanatoase

Publicat pe 16.09.2012 la 17:50 Actualizat pe 16.09.2012 la 17:57

Astăzi vorbim despre o afacere care a prins contur pornind de la o revoltă împotriva fast-food-urilor. Folosind reţetele bunicii, mâncarea adevărată şi naturală este tot mai intens promovată de bistrourile şi restaurantele slow food.

De la carnaţi de casă, la flori de dovleac umplute cu branză sau la gustoasa tartă cu smochine, toate au ajuns specialităţi in aceste localuri care se laudă cu mâncare sănătoasă şi gătită ca pe vremuri.

Slow Food şi Fast Food reprezintă două trend-uri ale epocii noastre, total diferite şi contradictorii. Slow Food nu înseamna conform traducerii exacte "mâncare înceată", ci o mâncare sănătoasă şi echilibrată.

Mişcarea a fost iniţiată de italianul Carlo Petrini, în 1986, împotriva fast-food-ului, şi s-a extins global în 122 de ţări. Antreprenorii români au speculat succesul curentului şi au început să deschidă, rând pe rând, bistrouri cu mâncare ca la mama acasă. Ei dau asigurări că produsele sunt naturale, luate direct de la producători.

O dată ce ai păşit pentru prima dată într-un astfel de bistro, nu ai cum să nu-ţi doreşti să revii cât de curând. Mirosul preparatelor care arată exact ca cele din farfuria bunicii şi gustul lor autentic sunt elementele cheie, iar reţetele nu sunt deloc sofisticate.

Cei mai mulţi dintre proprietari spun că au deschis bistrourile pronind de la discuţii cu apropiaţii sau din dorinţa de a le găti acestora.

În medie, un meniu la un restaurant slow costă în jur de 30 de lei. Chiar dacă preţurile sunt ceva mai piperate, comparativ cu cele dintr-un local obişnuit, tot mai mulţi români devin adepţi ai acestui stil de viaţă sănătos.

Citeste si Income Magazine!

sursa foto: hepta.ro

În articolul Slow Food, curentul gastronomic care se revolta impotriva mancarii nesanatoase:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 16 mai 2025. Capricornii sunt mai calmi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2025. Capricornii sunt mai calmi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Pe cine votezi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale?
Cristina Deleanu a murit, la 84 de ani. Prima reacție a soțului ei, actorul Eugen Cristea: „A fost o boală foarte ciudată”
a1.ro
Cristina Deleanu a murit, la 84 de ani. Prima reacție a soțului ei, actorul Eugen Cristea: „A fost o boală foarte ciudată”
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
HelloTaste.ro
Cartofi noi cu usturoi și cimbrișor. O garnitură simplă și rapidă
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Catine
4 zodii atrag abundența pe 16 mai 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
as.ro
„Mergeţi duminică la vot?” Apelul făcut de Gică Hagi înaintea alegerilor prezidenţiale: „Mă interesează mult”
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
MediCOOL
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
Spynews
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
DeParinti
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
MediCOOL
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
HelloTaste
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
close
x