Slow Food, curentul gastronomic care se revolta impotriva mancarii nesanatoase

Publicat pe 16.09.2012 la 17:50 Actualizat pe 16.09.2012 la 17:57

Astăzi vorbim despre o afacere care a prins contur pornind de la o revoltă împotriva fast-food-urilor. Folosind reţetele bunicii, mâncarea adevărată şi naturală este tot mai intens promovată de bistrourile şi restaurantele slow food.

De la carnaţi de casă, la flori de dovleac umplute cu branză sau la gustoasa tartă cu smochine, toate au ajuns specialităţi in aceste localuri care se laudă cu mâncare sănătoasă şi gătită ca pe vremuri.

Slow Food şi Fast Food reprezintă două trend-uri ale epocii noastre, total diferite şi contradictorii. Slow Food nu înseamna conform traducerii exacte "mâncare înceată", ci o mâncare sănătoasă şi echilibrată.

Mişcarea a fost iniţiată de italianul Carlo Petrini, în 1986, împotriva fast-food-ului, şi s-a extins global în 122 de ţări. Antreprenorii români au speculat succesul curentului şi au început să deschidă, rând pe rând, bistrouri cu mâncare ca la mama acasă. Ei dau asigurări că produsele sunt naturale, luate direct de la producători.

O dată ce ai păşit pentru prima dată într-un astfel de bistro, nu ai cum să nu-ţi doreşti să revii cât de curând. Mirosul preparatelor care arată exact ca cele din farfuria bunicii şi gustul lor autentic sunt elementele cheie, iar reţetele nu sunt deloc sofisticate.

Cei mai mulţi dintre proprietari spun că au deschis bistrourile pronind de la discuţii cu apropiaţii sau din dorinţa de a le găti acestora.

În medie, un meniu la un restaurant slow costă în jur de 30 de lei. Chiar dacă preţurile sunt ceva mai piperate, comparativ cu cele dintr-un local obişnuit, tot mai mulţi români devin adepţi ai acestui stil de viaţă sănătos.

Citeste si Income Magazine!

sursa foto: hepta.ro

În articolul

Slow Food, curentul gastronomic care se revolta impotriva mancarii nesanatoase

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bentley decapotabil, strivit pe asfalt în centrul Ploieştiului. Bolidul a lovit un SUV parcat, apoi s-a răsturnat pe plafon
a1.ro
Iubit de unii, controversat pentru alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
x