Slow Food, curentul gastronomic care se revolta impotriva mancarii nesanatoase

Publicat pe 16.09.2012 la 17:50 Actualizat pe 16.09.2012 la 17:57

Astăzi vorbim despre o afacere care a prins contur pornind de la o revoltă împotriva fast-food-urilor. Folosind reţetele bunicii, mâncarea adevărată şi naturală este tot mai intens promovată de bistrourile şi restaurantele slow food.

De la carnaţi de casă, la flori de dovleac umplute cu branză sau la gustoasa tartă cu smochine, toate au ajuns specialităţi in aceste localuri care se laudă cu mâncare sănătoasă şi gătită ca pe vremuri.

Slow Food şi Fast Food reprezintă două trend-uri ale epocii noastre, total diferite şi contradictorii. Slow Food nu înseamna conform traducerii exacte "mâncare înceată", ci o mâncare sănătoasă şi echilibrată.

Mişcarea a fost iniţiată de italianul Carlo Petrini, în 1986, împotriva fast-food-ului, şi s-a extins global în 122 de ţări. Antreprenorii români au speculat succesul curentului şi au început să deschidă, rând pe rând, bistrouri cu mâncare ca la mama acasă. Ei dau asigurări că produsele sunt naturale, luate direct de la producători.

O dată ce ai păşit pentru prima dată într-un astfel de bistro, nu ai cum să nu-ţi doreşti să revii cât de curând. Mirosul preparatelor care arată exact ca cele din farfuria bunicii şi gustul lor autentic sunt elementele cheie, iar reţetele nu sunt deloc sofisticate.

Cei mai mulţi dintre proprietari spun că au deschis bistrourile pronind de la discuţii cu apropiaţii sau din dorinţa de a le găti acestora.

În medie, un meniu la un restaurant slow costă în jur de 30 de lei. Chiar dacă preţurile sunt ceva mai piperate, comparativ cu cele dintr-un local obişnuit, tot mai mulţi români devin adepţi ai acestui stil de viaţă sănătos.

Citeste si Income Magazine!

sursa foto: hepta.ro

În articolul Slow Food, curentul gastronomic care se revolta impotriva mancarii nesanatoase:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 1 iulie 2025. Vărsătorii sunt mai sinceri. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 iulie 2025. Vărsătorii sunt mai sinceri. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Topul companiilor cu cele mai mici tarife la energie, după expirarea plafonării
observatornews.ro
Topul companiilor cu cele mai mici tarife la energie, după expirarea plafonării
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
HelloTaste.ro
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Beyoncé a rămas suspendată într-o mașină înclinată pe scenă. Artista și-a oprit brusc concertul
Catine
Beyoncé a rămas suspendată într-o mașină înclinată pe scenă. Artista și-a oprit brusc concertul
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
useit.ro
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: “N-am mai văzut aşa ceva”
as.ro
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: “N-am mai văzut aşa ceva”
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
MediCOOL
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
Iulia Albu a dezvăluit suma pe care a plătit-o pentru noua casă! S-a spus că ar fi costat peste 1 milion de euro, dar adevărul este altul: ”Am negociat”
Spynews
Iulia Albu a dezvăluit suma pe care a plătit-o pentru noua casă! S-a spus că ar fi costat peste 1 milion de euro, dar adevărul este altul: ”Am negociat”
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
DeParinti
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
MediCOOL
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
HelloTaste
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
close
x