Topul alimentelor care nu ingrasa

Publicat pe 03.10.2010 la 12:57 Actualizat pe 03.10.2010 la 14:25

Esti la cura de slabire, doresti sa mananci sanatos sau pur si simplu nu vrei sa mai ai senzatia de foame intre mese? In acest caz este ideal sa consumi alimente foarte satioase, care in acelasi timp au si foarte putine calorii.

Nutritionistii afirma ca unele fructe si legume sunt mai satioase decat carnea si lactatele, fapt confirmat si de un top care arata indicele de satietate al alimentelor (capacitatea unui aliment de a induce organismului senzatia de satietate). Pentru a adopta un stil de alimentatie sanatos, trebuie sa tinem cont, pe langa indicele de satietate, si de calitatile nutritionale ale alimentului respectiv: indicele glicemic, densitatea nutritionala, capacitatea alcalinizanta si cantitatea de antioxidanti. Dar multe dintre alimentele pe care le consumam sunt nule din punct de vedere nutritional, in aceasta categorie fiind incluse alimentele procesate, rafinate si cu adaos de aditivi alimentari. Asadar, nutritionistii ne recomanda sa consumam pe cat posibil alimente naturale pentru a ne pastra silueta si starea excelenta de sanatate.

Supe

Supele sunt foarte usor de preparat si sunt foarte satioase. De cele mai multe ori, daca mananci un bol cu supa nu mai simti nevoia sa mai consumi altceva in plus. Cu atat mai mult daca vei manca o supa, nici nu-ti vei da seama ca esti la dieta si o vei consuma cu placere.

Painea integrala
Painea nu ingrasa, ba, mai mult, consumul este indicat chiar si atunci cand doresti sa slabesti. Dar nu orice sortiment de paine! Este recomandata painea integrala din faina neagra sau painea dietetica de pana la 40 de calorii/felie. La fel de satiosi, fara a te ingrasa, sunt si biscuitii digestivi.

Cereale integrale
Consumate dimineata impreuna cu un pahar de iaurt, cerealele nu te ingrasa. In plus, sunt si foarte satioase si sanatoase, iar prin continutul ridicat de carbohidrati vei avea asigurata „doza” zilnica de energie. Bineinteles, trebuie sa eviti cerealele indulcite cu diverse arome, alege numai cerealele 100% naturale!

Bauturi
Bauturile care nu ingrasa sunt cafeaua si ceaiul negru neindulcite, sucurile naturale si ceaiurile dietetice. Atentie, insa! Orice bautura carbogazoasa trebuie evitata deoarece mareste capacitatea stomacului si astfel te vei ingrasa.

Carne
Sortimentele de carne satioasa pe care poti sa le consumi oricand, fara teama ca te vei ingrasa, recomandate si in curele de slabire sunt pieptul de curcan, pulpa de vita si tonul in suc propriu.

Lactate
Dintre produsele lactate care te ajuta sa-ti controlezi senzatia de foame fac parte iaurtul degresat, laptele degresat si branza de vaci, sortimentul cu cel mai mic procent de grasime.

Oua
Proteinele din oua sunt foarte satioase, asa ca nu vei mai simti nevoia vreunei gustari, mai ales daca esti la cura de slabire. Un studiu efectuat pe cateva femei care urmau o dieta saraca din punct de vedere caloric, dar mancau un ou la micul dejun in fiecare zi, a aratat ca acestea au slabit de doua ori mai mult decat cele care consumau acelasi numar de calorii, dar nu mancau oua.

Legume
Iata si care sunt legumele si leguminoasele pe care le poti consuma atunci cand vrei sa nu simti senzatia de foame: fasolea verde, varza alba sau rosie, spanacul, lintea, broccoli si salata verde. Cartofii dau si ei senzatia de satietate, insa nu orice metoda de preparare este buna. Cartofii prajiti ingrasa pentru ca au 400 de calorii/100 grame. In schimb, cartofii fierti sau copti nu te vor ingrasa.

Fructe
Printre fructele care tin de foame si sunt cele mai indicate in cura de slabire sunt gutuile, merele, zmeura si capsunile. Si avocado este un fruct foarte indicat. Cateva felii, servite cu putin suc de lamaie, sunt foarte satioase si contin nutrienti importanti, vitamine si minerale.

Ovaz
Este foarte bogat in fibre solubile care faciliteaza digestia si iti ofera ore intregi senzatia de satietate. Persoanele care consuma fulgi din cereale de ovaz la micul dejun si fac si miscare zilnic (aproximativ 30 de minute), pot slabi patru kilograme si jumatate in trei luni, fara prea mari eforturi.

foto: faqs.org
Citeste Revista Felicia!

În articolul

Topul alimentelor care nu ingrasa

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Şase judeţe şi Bucureşti, sub avertizare cod galben de vreme severă. Ploi, lapoviţă şi ninsori la munte, până sâmbătă dimineaţă
a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: „Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x