• JOI, 17 MAI 2018

  Acesta este personajul de teatru în pielea căruia Marcel Iureș spune că s-a simțit cel mai bine

  La ”CineCOOL”, actrorul Marcel Iureș a povestit ce anume l-a determinat să devină actor, despre pasiunea lui pentru citit, care a început de când era mic copil, despre întâlnirea cu regizorii de renume, dar și multe multe alte lucruri frumoase și  mai puțin știute.

  Una dintre mărturisirile actorului este și cea legată de personajul de teatru de care se simte cel mai atașat. Întrebat de Irina Margareta Nistor care este personajul în pielea căruia s-a simțit cel mai bine, Marcel Iureș a răspuns direct: 

  Richard al III-lea, din piesa «Richard al III-lea», de William Shakespeare.M-am simțit extrem de bine în el. A fost o izbândă totală și instituțională, și regizorală”, a spus Marcel Iureș, la ”CineCOOL”, rubrică din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de postul Happy Channel.

  Marcel Iureş a jucat în filme de succes produse la Hollywood, precum ”Interview with a vampire”, ”Mission Impossible”, ”The Peacemaker”.  În „Gool!” a apărut alături de fotbaliști de renume ca Zidane, Raul și Beckham, iar în „Pirații din Caraibe: La capătul lumii” a jucat alături de Johhny Depp, Keira Knightley și Orlando Bloom.Marcel Iureș a lucrat și cu Francis Ford Coppola pentru filmul „Tinerețe fără tinerețe”.

  Absolvent al Institutului de Arta Teatrală și Cinematografică din Bucuresti, promoția 1978, Marcel Iureș a fost elevul regretatului Marin Moraru. A debutat pe scena Teatrului Național din Cluj imediat după terminarea facultății în piesa “Menajeria de sticlă”. Au urmat alte piese pe scenele din București, la Odeon și Bulandra, jucând în unele dintre cele mai importante roluri: Hamlet, Henric al IV-lea și Richard al III-lea.

  În 1978, Marcel Iureș își face debutul și în cinematografie, cu rolul compozitorului Franz Lizt, în “Vis de ianuarie”, film regizat de Nicolae Oprițescu. marcel Iureș a obţinut, doi ani la rând, titlul de cel mai bun actor român. 

  COMENTARII

  Ioan Andrei Ionescu și Irina Margareta Nistor, în dialog despre ”Fals tratat de mântuire a sufletului”

  acum 15 ore

  Ioan Andrei Ionescu este invitatul Irinei Margareta Nistor la emisiunea ”CulTOUR”, difuzată zilnic de postul Happy Channel, de la ora 17.30 (în reluare, de la 23.00).

  Ioan Andrei Ionescu, la ”CulTOUR”: ”De obicei, când filmez un fumător, mă apuc și eu de fumat”

  acum 15 ore

  Ioan Andrei Ionescu a continuat seria poveștilor de la fimarea pelicului ”Fals tratat de mântuire a filmului”, lansat, în septembrie, pe marile ecrane și în care el joacă rolul inspectorului CNSAS Toma.

  Mihaela Sava, aka ”Prăjiturela”, prezintă ”desertul de panică”

  acum 16 ore

  Mihaela Sava, alias ”Prăjiturela” este invitata acestei ediții a emisiunii ”CulTOUR”. După ce ne-a încântat și ne-a făcut poftă cu preparatele pe care le-a făcut, sezonul trecut, la rubrica ”Don Apetit”, Mihaela revine la CulTOUR să ne răspundă celor 61 de întrebări ale emisiunii difuzate de postul Happy Channel zilnic, de la ora 17.30 (în reluare, de la ora 23.00).

  Sore, interviu în exclusivitate la Happy Channel: “Sunt o mamă-copil”. Iată ce spune despre fiica sa, Erin

  acum 17 ore

  Actriță și cântăreață, Sore este invitata emisiunii CulTOUR, ediție care se va difuza astăzi de la 17.30, la Happy Channel, în cadrul cărei telespectatorii o pot cunoaște mult mai bine.

  Cei mai mari balerini ai lumii vin la Bucureşti! ”Spectacol de Gală”, pe 31 octombrie, la Sala Palatului

  acum 22 ore

   Cei mai mari balerini ai lumii vin la Bucureşti!  În premieră absolută, 10 dintre cei mai buni balerini de la Teatrul de Balet Bolshoi din Moscova vor pune pe scenă ”Spectacol de Gală”, pe 31 octombrie, la Sala Palatului din Capitală. Ei vor evolua...

  Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
  Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

  Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

  Stirile Antena 1 Observator

  observator.tv


  Top stiri
  CulTOUR
  iSerial - O grămadă de caramele
  Citește mai departe »
  Don Apetit & Co
  Citește mai mult... »