Alina Șerban, la ”CineCOOL”: Nu vorbeam deschis despre faptul că eram rromă”

Publicat pe 31.05.2018 la 15:51 Actualizat pe 31.05.2018 la 16:32

Actrița Alina Șerban, invitată la Happy Channel, la ”CineCOOL”, a mărturisit că a fost o perioadă în care evita să vorbească despre faptul că ea este de etnie rromă.

Actrița Alina Șerban, invitată la Happy Channel, la ”CineCOOL”, a mărturisit că a fost o perioadă în care evita să vorbească despre faptul că ea este de etnie rromă.

Nu vorbeam deschis despre faptul că eram rromă. Pe la sfârșitul facultății abia am vorbit despre asta. La mine, foarte mulți ani, am încercat să nu vorbesc romani. Dar, pasiv, în mintea mea era un anumit dialect, cel spre turcă, al spoitorilor”, a mărturisit Alina la emisiunea realizată de Irina Margareta Nistor.

Despre examenul ei de admitere la UNATC, Alina Șerban a mărturisit că a fost unul cu emoții și... gafe. Ce anume s-a întâmplat, dar și despre debutul ei în film și despre Festivalul de Film de la Cannes, aflați din clipul de mai jos.


Alina Șerban a fost singura româncă de la Festivalul de Film de la Cannes, desfășurat în perioada 9-18 mai 2018, unde filmul ”Singură la nunta mea/ Seule à mon mariage” a fost proiectat în premieră mondială.

Alina este o apreciată actriță și realizatoare de spectacole de teatru și președinta companiei de teatru și artă contemporană ”Povești Nespuse/Untold Stories”. Ea a absolvit UNATC, dar și cursurile unor școli de prestigiu de afară: ), The Tisch School of the Arts - New York și The Royal Academy of Dramatic Art - Londra.

Născută într-o familie de romi din România, Alina Șerban a dezvoltat în 2016, în cadrul Centrului Cultural Rich Mix din Londra, spectacolul de teatru Home, în calitate de scenaristă, actriță și manager de proiect. În prezent, Alina Șerban este artist al London International Festival of Theatre. Alina Șerban este inițiatoarea teatrului politic rrom din România.

În articolul

Alina Șerban, la ”CineCOOL”: Nu vorbeam deschis despre faptul că eram rromă”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x