CulTour 2021: Interviu de Crăciun cu Marian Râlea. Cum arăta în copilărie sărbătoarea Nașterii Domnului pentru marele actor

Publicat pe 13.12.2021 la 16:26 Actualizat pe 13.12.2021 la 17:45

Marian Râlea începe seria interviurilor de Crăciun de la CulTour. Cine putea să fie primul care vorbește despre sărbătoarea magiei, dacă nu faimosul magician pe care l-au iubit copiii din toată țara. Cum arăta în copilărie sărbătoarea Nașterii Domnului pentru marele actor, spune chiar el.

Interviu de Crăciun cu Marian Râlea

Facebook/Marian Râlea

“Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă și mulți dintre voi ați început deja să vă împodobiți casele sau poate ați început goana după cumpărături...”, începe Vlad emisiunea CulTour de astăzi.

“Sau cadouri...”, continuă Criss.

“La CulTour încep seria interviurilor de Crăciun.”, spune Vlad.

“Și nu cred că există persoană mai potrivită să deschidă această serie magică decât iubitul nostru magician.”, spune și Criss.

Interviu de Crăciun cu Marian Râlea

“Cum arăta Crăciunul în copilăria dumneavoastră?”, întreabă Cristina Ciobănașu.

“O copilărie în care nu exista Moș Crăciun, Moș Crăciun îl făceam doar în familie, încercam să ducem bradul în casă, dacă îl găseam, și el devenea un Moș Crăciun de suflet. Adevăratul Moș Crăciun era Moș Gerilă și el se întâmpla la sfârșitul lunii, nu în Ajun. Părinții aveau grijă să împodobească bradul, bradul intra fără să știm, îl aducea Moșul.

Pe vremea aceea cadourile nun erau așa frumoase ca acum, ne bucuram de banane și portocale. Ne plăceau și dulciurile. Moșii mai înstăriți aduceau și hăinuțe copiilor. Era o mare bucurie pentru toată lumea, erau interzise colindele, nu prea aveam voie să le cântăm. Așteptam serbarea de la școală pentru Moș Gerilă.

A fost bucuria brăduțului, a cadourilor de sub brad care nu erau extrem de valoroase, dar ne aduceau în suflet lumina și căldura Crăciunului. Pomul era marea surpriză pentru că erau niște bomboane din zahăr pe care în prima jumătate de oră le mâncam cu fratele meu și sigur, pomul era împodobit, dar rămânea doar ambalajul bomboanelor.”, spune Marian Râlea.

“Ce înseamnă Crăciunul pentru dumneavoastră?”, întreabă Cristina Ciobănașu.

“Crăciunul, așa am fost învățat de mama, poate împreună cu Învierea, sărbătoarea bucuriei, sărbătoarea în care noi trebuie să ne regăsim, sărbătoarea în care s-a născut pruncul și această mare importanță a nașterii trebuie să ne cuprindă pe toți.

Este vorba de acest moșuleț care nu are vârstă și care, vrem nu vrem, ne aduce daruri spunându-ne să trăim viața așa cum ne-a dat-o Dumnezeu și să ne bucurăm că Iisus a venit pe lume. Pentru mine, Crăciunul înseamnă acea stea care vestește Nașterea pruncului.

Am fost un Crăciun la rudele de la Turda. Am văzut ce înseamnă capra, mersul cu steaua și am fost îndrăgostit de această mitologie românească. În continuare citesc foarte multe povești de-ale românilor în care Crăciunul este acel spirit care trebuie să ne cuprindă pe toți și să ne bucurăm că într-adevăr, pruncul s-a născut.”, spune Marian Râlea.

“Care e mirosul Crăciunului?”, întreabă Cristina Ciobănașu.

“Cozonacul și bradul. Am obicei să iau o crenguță, să rup din brăduț și să tămâiez prin toată casa.”, spune actorul.

“Care este, dacă aveți, colindul preferat?”, întreabă Cristina Ciobănașu.

“O, ce veste minunată. Primul colind pe care mama m-a învățat. Nu aveam voie să colindăm, dar ne-a învățat mama. Cu alți copii de pe stradă mergeam la cine ne primea. Când ne deschideau ușa îi vedeam pe vecini plângând, ne mulțumeau, că pe atunci nu prea mergeau colindătorii decât la sat.”, povestește cu nostalige Marian Râlea.

În articolul

CulTour 2021: Interviu de Crăciun cu Marian Râlea. Cum arăta în copilărie sărbătoarea Nașterii Domnului pentru marele actor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Horoscop săptămânal 01-07 aprilie 2024. Mai multe zodii au parte de o conexiune profundă cu partenerul de cuplu
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea: „Ce femeie frumoasă!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x