CulTour 2021: Răzvan Nedu, despre puterea de a merge mai departe. Cum a reușit tânărul să treacă peste o accidentare destul de serioasă

Publicat pe 30.11.2021 la 16:40 Actualizat pe 30.11.2021 la 17:52

Răzvan Nedu este un exemplu de perseverență și dorință. Deși vede doar 1%, tânărul a reușit să-și construiască visul de la zero, acela de a fi un cățărător neîntrecut. În ediția de astăzi a CulTour, Răzvan stă de vorbă cu Alexandra Gherman despre puterea de a merge mai departe, chiar și atunci când totul pare imposibil.

Răzvan Nedu poartă un tricou verde cu mâneci scurte

Răzvan Nedu, despre puterea de a merge mai departe

Facebook/Razvan Nedu

“Astăzi avem onoarea de a sta în continuare de vorbă cu un om extraordinar pentru care imposibilul a devenit posibil.”, începe Cristina Ciobănașu emisiunea CulTour de astăzi.

“Răzvan Nedu, un tânăr care vede doar 1%, prin muncă, determinare și ambiție a ajuns vicecampion mondial la paraclimbing, căpitanul lotului național, dar și antrenor de escaladă.”, continuă Vlad Gherman.

“Și mai presus de toate, Răzvan este cea mai importantă voce care militează pentru independența copiilor cu dizabilități.”, spune Criss.

Răzvan Nedu, despre puterea de a merge mai departe

“Deficiența de vedere l-a ambiționat tot timpul să depășească limite care pentru mulți par de neatins.”, recunoaște Vlad.

“Mai multe aflăm chiar de la el. Doamnelor și domnilor, Răzvan Nedu.”, prezintă Criss invitatul de astăzi.

Alexandra Gherman – “Anul ăsta a fost Campionatul Mondial la Moscova și tu ai avut un mic accident, spre mare. Hai, spune tu!”

Răzvan Nedu spune că întotdeauna și-a propus să-și depășească limitele, în ciuda condiției sale. Deși unele mișcări de cățărat par dificile chiar și pentru un care vede, pentru un nevăzător sunt cu mult mai grele.

Cu toate acestea, Răzvan și-a încercat norocul, însă dintr-o mișcare greșită a reușit să își luxeze degetul și astfel a pierdut drumul către Moscova, acolo unde îl aștepta Campionatul Mondial de paraclimbing.

“Trebuie să faci tot ce face un cățărător și am lucrat în direcția asta și mă ajută foarte mult chiar dacă la competiții nu am mereu așa ceva (pereți pe care să sară), dar te ajută pentru că te dezvoltă, pentru că nu te mai gândești ca un om cu dizabilități.”, spune Răzvan.

“Cu 5 zile înainte de competiție, am uitat că era o priză mare și când am sărit și am aterizat cu degetul, m-am lovit, am plecat repede la spital.”, continuă acesta.

Cu speranța în suflet, Răzvan Nedu a mers la trei doctorii în decurs de doar câteva zile, asta pentru a fi sigur că poate participa la Campionatul Mondial de la Moscova.

Răzvan Nedu, un tânăr care nu renunță niciodată

“Când vrei să auzi ceva, cauți răspunsul potrivit. A doua zi s-a purtat discuția dacă pot participa la următorul concurs care era peste o lună.”, spune Răzvan.

“Am făcut o terapie care pentru mine era camera de tortură. Acolo scade presiunea și primești mai mult oxigen în corp pentru a grăbi vindecarea, stăteam câte două ore jumate.”, continuă acesta.

Răzvan Nedu a aflat din partea medicilor că pentru a mai participa la competiții și a fi 100% refăcut, trebuie să stea mai multe luni pe bară. În tot timpul acesta, s-a gândit dacă merită sau nu, dar și la faptul că a reușit să ajungă până aici prin forțe proprii.

“Părinții vedeau doar că merg la doctor, le-am zis celor din echipă că n-am ce să fac, nu merg la competiție.”, povestește Răzvan Nedu.

Deși nu a mai putut fi prezent la competiție, Răzvan Nedu a fost sunat de cei care doreau să participe și a trebuit să transmită fiecăruia în parte că nu îi putea ajuta la momentul acela, dat fiind faptul că se afla în convalescență.

În articolul

CulTour 2021: Răzvan Nedu, despre puterea de a merge mai departe. Cum a reușit tânărul să treacă peste o accidentare destul de serioasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x