CulTour 2022: Cum identificăm o relație toxică și ce putem face pentru a nu rămâne blocați în trecut

Publicat pe 05.05.2022 la 10:05 Actualizat pe 05.05.2022 la 17:53

Cum identificăm o relație toxică și ce putem face pentru a nu rămâne blocați în trecut. Specialiștii CulTour 2022 vin cu recomandări pentru fiecare situație în parte.

Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu stau unul lângă celălalt și poartă amândoi bluze cu mâneci lungi

Vlad și Criss în cadrul CulTour 2022

Happy Channel

În fiecare joi, la CulTour 2022, specialiștii ne prezintă modalități diverse pentru a ne putea îmbunătăți stilul de viață și a trăi mai sănătos. De data aceasta, Alexandra Gherman stă de vorbă cu două experte în domeniu și ne explică cum putem să identificăm o relație toxică.

De asemenea, vom învăța ce putem face pentru a nu rămâne blocați în trecut, atunci când tot ceea ce ne dorim este să mergem mai departe.

Cum identificăm o relație toxică și ce putem face pentru a ne continua viața la capacitate maximă

Cristina Petrescu, psihoterapeut și invitat CulTour 2022 a făcut câteva dezvăluiri referitoare la relațiile toxice care pot apărea de-a lungul unei vieți. Acestea pot fi legăturile care trec dincolo de spațiul personale, cele care fuzionează împreună.

Specialiștii au dezvoltat astfel metafora terenului de tenis, acolo unei fiecare partener are o jumătate de teren de care trebuie să se îngrijească pentru ca relația inițială să nu aibă de suferit. Către mijlocul terenul ne putem întâlni cu partenerul, acolo unde există plăcere și părți sexuale pe care fiecare le dorește în viața sa.

“Trebuie să avem fiecare grijă de partea noastră de teren, să avem grijă din toate punctele de vedere, astfel încât relația să funcționeze ok. Dacă partenerul intervine în terenul celuilalt, ne transformăm în copil de mingi, relația nu mai este ce trebuie.”, a dezvăluit specialistul CulTour 2022. Ca în orice relație, partea feminină a sa are tendința de a se transforma în îngrijitor. De asemenea, o relație toxică mai poate fi identificată atunci când încercăm să ne izolăm de ceilalți.

Citește și: Cum îi ajutăm pe adolescenți să depășească momentele dificile. Specialiștii ne vin în ajutor

Când nu mai dorim să realizăm activități pe care înainte obișnuiam să le practicăm cu prietenii sau familia. De asemenea, agresiunea verbală sau fizică se poate traduce printr-o relație toxică.

“Oamenii rămân blocați în relații toxice pentru că de multe ori nu au modele, au senzația că nu se poate mai mult.”, a spus Cristina Petrescu.

Ce spun specialiștii CulTour 2022 despre bărbații toxici

Andrada Dan, consilier relații și specialist CulTour 2022, a oferit câteva detalii despre bărbații toxice ce caută femei vulnerabile pentru a-și construi o relație. Dacă de obicei par că aceștia își doresc relații de lungă durată, planul lor este cu totul altul.

Specialistul CulTour 2022 spune că primul semn pentru a depista un bărbat toxic este distanțarea. Atunci când la început există mult prea multă intensitate, iar apoi aceasta se transformă în confuzie. Ținta unui bărbat toxic este femeia fragilă căreia nu îi displace să fie controlată.

Citește și: Turul casei cu Oana Moșneagu și Vlad Gherman. Actorii din “Adela” și-au prezentat locuința

“Bărbatului toxic îi place să conducă și ținta lui e o femeie fragilă care poate fi controlată. La început îți creează plasa în care te agață efectiv. Îți creează dependență.”, spune Andrada Dan. Ulterior, de la începuturile intensității de iubire, apare intensitatea de disperare, dar și confuzia. Femeia consideră că relația în care este implicată nu mai funcționează ca la început și începe să își pună întrebări în legătură cu motivele pentru care se întâmplă acest lucru. Singurul care poate răspunde întrebărilor este psihoterapeutul la care putem apela la nevoie, atunci când simți că suntem într-o relație toxică.

În articolul

CulTour 2022: Cum identificăm o relație toxică și ce putem face pentru a nu rămâne blocați în trecut

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 mai 2022. Fecioarele sunt creative. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Aplicaţia de dating exclusiv pentru creştini. Tinerii trebuie să spună ce muzică ascultă şi daca ţin posturile
a1.ro
Cum arată casa lui Bebe Cotimanis. Celebrul actor locuiește într-o comună, alături de iubita lui
Catine
Iulia Albu, un om sensibil, care a renunțat la cariera de avocat pentru modă: „O femeie puternică plânge pe dinăuntru ca o câștigătoare”
retetefeldefel.ro
Prăjitură din biscuiți cu frișcă și fructe de pădure
useit.ro
Sateliții lui Elon Musk ar putea fi în pericol. Cercetătorii militari chinezi cred că armata trebuie să aibă capacitatea să îi distrugă
as.ro
Imagini cu fiica lui Ilie Năstase au apărut pe un site pentru adulţi. Cum a reacţionat Charlotte
Antenastars
Ioana Ginghină are o soră secretă. De ce nu şi-au vorbit niciodată: "Mi-ar fi plăcut să..."
Spynews
Țara din Europa cu cele mai mici taxe și impozite. Aici se merită să trăiești! La polul opus e România
x