CulTour 2022: Cum identificăm o relație toxică și ce putem face pentru a nu rămâne blocați în trecut

Publicat pe 05.05.2022 la 10:05 Actualizat pe 05.05.2022 la 17:53

Cum identificăm o relație toxică și ce putem face pentru a nu rămâne blocați în trecut. Specialiștii CulTour 2022 vin cu recomandări pentru fiecare situație în parte.

Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu stau unul lângă celălalt și poartă amândoi bluze cu mâneci lungi

Vlad și Criss în cadrul CulTour 2022

Happy Channel

În fiecare joi, la CulTour 2022, specialiștii ne prezintă modalități diverse pentru a ne putea îmbunătăți stilul de viață și a trăi mai sănătos. De data aceasta, Alexandra Gherman stă de vorbă cu două experte în domeniu și ne explică cum putem să identificăm o relație toxică.

De asemenea, vom învăța ce putem face pentru a nu rămâne blocați în trecut, atunci când tot ceea ce ne dorim este să mergem mai departe.

Cum identificăm o relație toxică și ce putem face pentru a ne continua viața la capacitate maximă

Cristina Petrescu, psihoterapeut și invitat CulTour 2022 a făcut câteva dezvăluiri referitoare la relațiile toxice care pot apărea de-a lungul unei vieți. Acestea pot fi legăturile care trec dincolo de spațiul personale, cele care fuzionează împreună.

Specialiștii au dezvoltat astfel metafora terenului de tenis, acolo unei fiecare partener are o jumătate de teren de care trebuie să se îngrijească pentru ca relația inițială să nu aibă de suferit. Către mijlocul terenul ne putem întâlni cu partenerul, acolo unde există plăcere și părți sexuale pe care fiecare le dorește în viața sa.

“Trebuie să avem fiecare grijă de partea noastră de teren, să avem grijă din toate punctele de vedere, astfel încât relația să funcționeze ok. Dacă partenerul intervine în terenul celuilalt, ne transformăm în copil de mingi, relația nu mai este ce trebuie.”, a dezvăluit specialistul CulTour 2022. Ca în orice relație, partea feminină a sa are tendința de a se transforma în îngrijitor. De asemenea, o relație toxică mai poate fi identificată atunci când încercăm să ne izolăm de ceilalți.

Citește și: Cum îi ajutăm pe adolescenți să depășească momentele dificile. Specialiștii ne vin în ajutor

Când nu mai dorim să realizăm activități pe care înainte obișnuiam să le practicăm cu prietenii sau familia. De asemenea, agresiunea verbală sau fizică se poate traduce printr-o relație toxică.

“Oamenii rămân blocați în relații toxice pentru că de multe ori nu au modele, au senzația că nu se poate mai mult.”, a spus Cristina Petrescu.

Ce spun specialiștii CulTour 2022 despre bărbații toxici

Andrada Dan, consilier relații și specialist CulTour 2022, a oferit câteva detalii despre bărbații toxice ce caută femei vulnerabile pentru a-și construi o relație. Dacă de obicei par că aceștia își doresc relații de lungă durată, planul lor este cu totul altul.

Specialistul CulTour 2022 spune că primul semn pentru a depista un bărbat toxic este distanțarea. Atunci când la început există mult prea multă intensitate, iar apoi aceasta se transformă în confuzie. Ținta unui bărbat toxic este femeia fragilă căreia nu îi displace să fie controlată.

Citește și: Turul casei cu Oana Moșneagu și Vlad Gherman. Actorii din “Adela” și-au prezentat locuința

“Bărbatului toxic îi place să conducă și ținta lui e o femeie fragilă care poate fi controlată. La început îți creează plasa în care te agață efectiv. Îți creează dependență.”, spune Andrada Dan. Ulterior, de la începuturile intensității de iubire, apare intensitatea de disperare, dar și confuzia. Femeia consideră că relația în care este implicată nu mai funcționează ca la început și începe să își pună întrebări în legătură cu motivele pentru care se întâmplă acest lucru. Singurul care poate răspunde întrebărilor este psihoterapeutul la care putem apela la nevoie, atunci când simți că suntem într-o relație toxică.

În articolul

CulTour 2022: Cum identificăm o relație toxică și ce putem face pentru a nu rămâne blocați în trecut

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă agitată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
a1.ro
Horoscop weekend 23- 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
as.ro
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
MediCOOL
Tipuri de aparate dentare. Prin ce se diferențiază, cum se întrețin și ce efecte au în organism
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți
MediCOOL
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta pielea
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x