CulTour 2022: Georgeta Bucur, despre experiența vieții trăite cu un copil bolnav de sindrom Down

Publicat pe 17.05.2022 la 10:03 Actualizat pe 17.05.2022 la 18:27

Georgeta Bucur își spune povestea de viață într-un interviu emoționant la CulTour 2022. Cum a reușit o mamă să-și crească copilul bolnav de sindrom Down și să dea șansa și altora de a trăi o viață normală într-o societate tot mai greu de înțeles.

Criss este îmbrăcată cu o bluză verde cu mâneci lungi, iar Vlad Gherman poartă o bluză gri cu mâneci lungi

Criss și Vlad în cadrul CulTour 2022

Happy Channel

Georgeta Bucur este Președinta Asociației Down Plus București, mamă a doi copii și un suflet cum puțini sunt pe acest pământ. După ce acum mai bine de 20 de ani a aflat că este însărcinată, nu și-a imaginat niciodată că va aduce pe lume un copil cu sindrom Down. Cu toate acestea, viața i-a adus în cale un suflet cald ce a învățat-o să iubească mai mult decât până atunci.

Ulterior, Georgeta Bucur a înființat Asociația Down Plus București și a devenit “mămică” a peste 20 de copii cu aceeași malformație ca a fiului său.

Georgeta Bucur, despre experiența vieții trăite cu un copil bolnav de sindrom Down

Georgeta Bucur este mai mult decât o mamă, este îngerul păzitor a mai mult de 20 de copii bolnavi de sindrom Down. De-a lungul timpului a încercat să le ofere acestor suflete un loc unde să se simtă iubiți și respectați, dar mai mult decât atât, să li se ofere încredere în forțele proprii.

“Tinerii pe care i-am adus aici cu atâta curaj se simt pur și simplu în elementul lor.”, a declarat Georgeta Bucur pentru CulTour 2022. Georgeta Bucur a reușit să deschidă o ceainărie unde cei care suferă de sindrom Down să poate munci exact ca ceilalți oameni prezenți în societate. Aceasta povestește că tinerii nu își termină programul de lucru decât atunci când știu că trebuie să facă acest lucru, niciodată mai devreme sau mai târziu.

Georgeta Bucur spune că ceainăria a putut fi redeschisă cu ajutorul Primăriei Capitalei și astfel le-a redat celor bolnavi de sindrom Down o nouă șansă la o viață normală, așa cum toată lumea și-ar dori să aibă. În cadrul proiectului pilot au intrat atât tineri cu autism, retard mental, dar și sindrom Down. Cu această ocazie, aceștia au aflat mult mai devreme în viață ce anume le place, ce vor să facă mai departe și cum se pot obișnui într-o lume în continuă schimbare.

Citește și: Happy Blitz cu Vlad Vîlciu din “Adela”. Cum a răspuns actorul celor mai arzătoare curiozități

“Am pornit de la copilul meu Teodor care are sindrom Down. Am pus bazele altei familii. Sora mai mare a lui Teo, Larisa, a acceptat și îi iubește pe tineri.”, a mărturisit plină de emoție, Georgeta Bucur.

Georgeta Bucur își expune povestea de viață în cadrul CulTour 2022

Georgeta Bucur învață în fiecare zi alături de cei 22 de copii bolnavi de sindrom Down cum să aibă o viață fericită și plină de iubire. De asemenea, voluntarii implicați învață cum să-și construiască o familie, indiferent de diferențele care îi deosebesc de cei pe care îi ajută.

“Aici este împlinirea care nu se poate măsura în cuvinte, sentiment care crește zi de zi. Simți că viața ta și viața lor a căpătat sens. Ce îmi dă emoție în fiecare zi, că tinerii noștri cumva nu pot discerne singuri. Tu ca persoană trebuie să vii să te gândești dacă fiecare pas pe care îl faci este în regulă.”, a mai spus Georgeta Bucur, Președinta Asociației Down Plus București.

Cât despre boala care îi diferențiază pe acești tineri de alții, Georgeta Bucur spune că “este o stare genetică, se manifestă în momentul în care cromozomii se așează pe perechi și unul rămâne desperecheat. Față de alte tipologii, persoana cu sindrom Down este ușor de remarcat pentru că au trăsături comune. “

Citește și: Jazzy Jo și Zarug în cel de-al 17-lea sezon “Te cunosc de undeva”. Cum au ajuns cei doi artiști să formeze o echipă

Teo, fiul Georgetei Bucur, are aproape 20 de ani și s-a născut cu sindrom Down. Deși doctorii i-au spus mămicii în timpul sarcinii că totul decurge normal, până la urmă problemele au început să apară. Cu toate acestea, Georgeta Bucur nu a renunțat niciun moment să-și iubească copilul, așa cum face și cu ceilalți peste 20 de tineri care au nevoie mai mult decât oricine de acest sentiment pur.

În articolul

CulTour 2022: Georgeta Bucur, despre experiența vieții trăite cu un copil bolnav de sindrom Down

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Soţia lui Ciprian Marica a avut cea mai provocatoare apariţie! Imaginile incendiare cu partenera de viaţă a milionarului român
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x