Afla totul despre hranirea catelusilor

Publicat pe 18.04.2011 la 19:48 Actualizat pe 18.04.2011 la 19:50

Perioada de crestere este cea mai importanta etapa din viata cainelui tau. Datorita nevoilor nutritionale speciale, catelusul ar trebui sa primeasca numai alimente special destinate acestuia. Multi producatori de hrana ofera o formula speciala pentru pui adaptata varstei, taliei si chiar rasei.

Hranirea in primele zile

Pentru primele zile este o idee buna ca hranirea sa continue cu acelasi tip si marca de produse alimentare folosite de crescator (fostul proprietar). Apoi puteti incepe sa folositi alimentele alese pe baza informatiilor primite de la medicul veterinar. Trecerea la noul aliment trebuie facuta treptat. Daca patrupedul tau incepe sa verse, are scaune moi sau este constipat, schimbarea dietei va trebui sa se faca intr-un ritm mai lent.

Stire oferita de Petmart.ro


Tipuri de alimente


Exista trei forme comerciale de alimente pentru catelusi : crochete uscate, crochete semi-umede (ambalaje sigilate) si alimente umede (conserve). Majoritatea crescatorilor si medicii veterinari recomanda hrana uscata (crochete). Ele sunt mai economice, mai usor de consumat de catre cainele dumneavoastra.


Resturile de la masa sunt interzise!


Resturile de la masa sunt de obicei bogate in calorii si cu siguranta nu sunt echilibrate. Nici nu contin necesarul de vitamine si minerale de care cainii au nevoie. Resturile de la masa ar putea provoca diaree sau alte probleme gastro-intestinale. Hranindu-i cu resturi se incurajeaza obiceiul de a „cersi" si pot face dresajul mai dificil.


Programul de hranire


Cateii sub varsta de sase luni ar trebui sa fie hraniti trei ori pe zi. Dupa 6 luni, acestia pot fi hraniti de doua ori pe zi.

Nu lasa copiii sa se joace cu el in prima ora dupa masa. Acest lucru poate duce la unele dureri de stomac, care pot fi uneori foarte grave.


Cantitatea de alimente


Ajusteaza cantitatea de mancare pentru a mentine catelul dumneavoastra la o greutate optima. Medicul veterinar te poate ajuta sa determini valoarea corecta a hranei pentru a mentine catelul in conditii optime. Ai grija sa aiba acces la apa imediat dupa masa.


Recompensele


Nu ar trebui niciodata sa reprezinte mai mult de 10% din aportul caloric al catelusului. Nu trebuie sa se administreze niciodata inainte de masa.


Apa

Apa va trebui sa fie la dispozitie in permanenta si tot timpul proaspata. Ea are un rol principal in mentinerea sanatatii catelului.

FOTO: rickymontana.wordpress.com

În articolul

Afla totul despre hranirea catelusilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x