De la cum este realizat machiajul, la ce mănâncă, de fapt, actorii! 5 secrete din culisele "Downton Abbey"
Publicat pe 16.02.2016 la 18:15 Actualizat pe 22.02.2016 la 10:46
Nu este deloc ușor să redai atmosfera secolului XX, o sută de ani mai târziu. În special, dacă te concentrezi pe viața unei familii de aristocrați din Anglia și a unui ansamblu de servitori cu interese diferite și secrete unul și unul.
Nu este deloc ușor să redai atmosfera secolului XX, o sută de ani mai târziu. În special, dacă te concentrezi pe viața unei familii de aristocrați din Anglia și a unui ansamblu de servitori cu interese diferite și secrete unul și unul.
Iată câteva dintre probele prin care au trecut actorii și restul echipei de producție din Downton Abbey:
1. Dan Stevens, cel care îl joacă pe Matthew Crawley, își aduce aminte cât de greu i-a fost să se adapteze obiceiurilor din acea epocă. La un moment dat, a trebuit să filmeze din nou o scenă în care nu se ridicase la apariția Contesei Violet. La fel și cu ridicatul pălăriei la apariția oricărei doamne.
2. O scenă în care familia ia masa poate să dureze doar câteva minute, dar necesită între 10 și 12 ore de filmare. Acest lucru se întâmplă pentru că regizorul filmează cadre cu fiecare actor în parte, adică trei, patru duble de persoană. Dan Stevens povestește că așa a învățat că NU trebuie să mănânce: „Dacă vrei să mănânci ce ai în farfurie, să zicem cinci bucățele de pui, fii pregătit ca până la finalul zilei să fii gustat 70!”.
3. Ca majoritatea proprietăților de calibrul Highclere Castle, camerele publice sunt întreținute frumos dar spațiul pentru servitori a fost distrus. Așadar, pentru scenele din camerele angajaților, echipa a trebuit să construiască decorul la 96 de kilometri depărtare. De multe ori, actorii care îi interpretează pe servitori nu se văd cu cei care joacă rolul membrilor familiei Grantham.
4. Stilistul a avut o mare problemă cu machiajul, dat fiind că femeile din acea perioadă nu foloseau produse cosmetice. Soluția? O bază Armani sau Chanel, translucidă, ce conferă luminozitat, „puțin blush și un pic de ruj”.
5. Cum sunt realizate rănile, brațele amputate ale soldaților? „Am obținut cel mai bun efect cu mere și ciuperci pentru oasele expuse. Am fixat totul cu gelatină”.
Downton Abbey, cel mai de succes serial britanic din lume, te aşteaptă din 12 martie numai la Happy Channel!