La doi ani de la moartea lui Robin Williams, adevărul a ieșit la iveală. Văduva actorului face DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE

Publicat pe 02.10.2016 la 18:53 Actualizat pe 02.10.2016 la 19:04

Au trecut doi ani, de cand actorul Robin Williams s-a sinucis, dar cu toate astea, vaduva lui inca incearca sa gaseasca raspunsuri privind boala de care el suferea.

hepta.ro

Au trecut doi ani, de când actorul Robin Williams s-a sinucis, dar cu toate astea, văduva lui încă încearcă să găseasca răspunsuri privind boala de care el suferea. În aces sens, ea a relatat cum au decurs ultimele luni din viața starului.

La doi ani după ce actorul Robin Williams s-a sinucis, pe 11 august 2014, soţia sa, Susan Schneider Williams, încă încearcă să înţeleagă boala de creier de care suferea actorul şi de care nu ştia, demenţă cu corpi Lewy (LBD), şi a scris un eseu tulburător despre lupta soţului ei în revista Neurology.

În lucrarea ei, întitulată "The Terorist Inside My Husband's Brain/ Teroristul din creierul soţului meu", Susan Schneider descrie ultimele luni din viaţa actorului care, spune ea, au fost pline de paranoia, anxietate, stres şi depresie.

"Aceasta este o poveste personală, tragică şi sfâşietoare, dar împărtăşind aceste informaţii cu voi ştiu că veţi face diferenţa în viaţa altora", a scris ea, adresându-se cititorilor jurnalului, neorologilor, doctorilor şi cercetătorilor. "Aşa cum poate ştiţi, soţul meu Robin Williams a suferit de demenţă cu corpi Lewy. El s-a sinucis în 2014 la finalul unui lupte intense, confuze".

Susan Schneider a detaliat ultimele luni ale lui Robin Williams, când a dezvoltat mai multe simptome ce nu păreau să se potrivească cu nicio boală. "Constipaţie, dificultate în a urina, insomnie, lipsa simţurilor şi mult stres", a descris ea care erau semnele în toamna lui 2013.

"Până în iarnă, problemele cu paranoia, halucinaţii şi luping, insomnie, nivel ridicat al cortizonului, ca să amintesc numai câteva, s-au accentuat puternic. Psihoterapie şi alte ajutoare medicale au devenit o constantă în a încerca să controlăm şi să rezolvăm aceste condiţii aparent disperate".

În primăvară, în timp ce filma "O noapte la Muzeu 3/ Night at the Museum 3", Susan spune că Robin Williams a avut un puternic atac de panică şi că "nu-şi putea aminti nici măcar o replică din scenele sale", ceva ce nu s-a mai întâmplat în cariera lui. "Această pierdere de memorie şi inabilitatea de a-şi controla anxietatea au fost devastatoare", a adăugat ea.

Williams a fost diagnosticat cu boala Parkinson, în luna mai. "În timp ce ne aflam în cabinetul medicului neurolog, înţelegând ce înseamnă asta, Robin a pus câteva întrebări. A întrebat dacă are Alzheimer, dacă are demenţă, dacă e schizofrenic. Răspunsurile au fost: nu, nu şi nu. Nu au fost indicii care să ducă la aceste boli", a povestit soţia lui Robin Williams.

Cuplul a continuat să lupte cu varietatea de simptome, trecând prin teste neurologice, terapie fizică, meditaţie şi chiar auto-hipniză pentru a controla boala.

În timpul ultimei luni de viaţă a soţului ei, Susan Schneider mărturiseşte că "masca de bolnav de Parkinson era prezentă şi că vocea îi era slăbită. Mâna lui stângă avea un tremur continuu şi un mers târşâit. Ura faptul că nu-şi găsea cuvintele. Avea insomnii teribile (...) Începuse să aibă probleme vizuale, pierderea orientării. Confuzia creştea".

Susan Schneider a povestit că în ultima zi alături de actor părea să se simtă mai bine. "Am făcut tot ce ne plăcea mai mult sâmbăta şi către seară, a fost perfect. Duminică, am crezut că se simte mai bine. Când ne-am retras să dormim, în felul obişnuit, soţul meu mi-a spus <noapte bună, dragostea mea> şi a aşteptat replica cunoscută: <noapte bună, dragostea mea>. Cuvintele lui încă îmi răsună în inimă", a continuat ea. "Luni, 11 august, Robin nu mai era".

Robin McLaurim Williams s-a născut la 21 iulie 1951, în Chicago, Illinois. A fost actor de televiziune, film şi teatru şi a câştigat un Premiu Oscar pentru performanţa din filmul "Good Will Hunting" (1997), precum şi şase Globuri de Aur, două premii Screen Actors Guild şi trei premii Grammy.

Cariera sa în cinematografie a început în 1980, în urma succesului său în serialul de televiziune "Mork & Mindy", şi a continuat cu filme pentru marele ecran şi în spectacole de comedie, potrivit cinemagia.ro. Serialul de televiziune "Mork & Mindy" a fost un succes şi l-a clasificat pe Williams drept unul dintre cei mai populari actori de comedie, alături de Richard Pryo şi Billy Crystal în anii '70 şi '80.

Sursa foto: hepta.ro

În articolul

La doi ani de la moartea lui Robin Williams, adevărul a ieșit la iveală. Văduva actorului face DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x