Animalele, cea mai buna companie pentru copii

Publicat pe 15.02.2011 la 15:14 Actualizat pe 15.02.2011 la 15:16

Daca inca mai stati pe ganduri in a-i cumpara copilului vostru un animal de companie, vedeti aici care sunt beneficiile pe care vietatile le aduc in viata micutului.

De multe ori, parintii se grabesc sa raspunda cererilor copiilor, fara sa se gandeasca prea mult. Are cu adevarat nevoie micutul de compania unui animal sau e doar un alt fel de a atrage atentia parintelui pentru ca se plictiseste sau ii lipseste afectiunea?

Un animal face adevarate minuni pentru dezvoltarea psiho-emotionala a copiilor. In ultimii ani, din ce in ce mai multi psihologi insista asupra efectelor pozitive pe care un prieten cu blana sau pene le are asupra unui copil.


Cercetatorii din Germania au observat ca nu detinerea unui animal de companie in sine este importanta, ci implicarea copilului in ingrijirea acestuia, iar efectele la nivelul dezvoltarii copilului sunt spectaculoase. La The London School din Hampshire, animalele sunt chiar parte din procesul de invatamant.


Fara gluma, scoala-internat are clase speciale pentru copii autisti, cu dificultati in a invata sau care manifesta comportamente antisociale, iar elevii au prevazute in programa ore de ingrijre a magarilor, poneilor, porcilor, oilor si cainilor, care traiesc intr-un parc ce se intinde pe 10 acri.


La o scoala „normala" din Viena, cainii sunt nu numai tolerati in clasa, dar sunt chiar invitati de catre profesori. Specialisti in analiza comportamentului au observat ca elevii sunt mult mai atenti la profesori, mult mai concentrati si au, in general, un comportament mai putin agresiv unul fata de celalalt in prezenta unui caine.


Alte studii au aratat ca relatia dintre copii si animale este speciala, unica si nu e, asa cum s-a crezut multa vreme, un substitut pentru relatii cu alti oameni (membri ai familiei, prieteni etc.).


FOTO: Hepta.ro

În articolul

Animalele, cea mai buna companie pentru copii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x