10 lucruri care te trezesc mai repede decat cafeaua

Publicat pe 23.04.2013 la 11:30 Actualizat pe 23.04.2013 la 14:15

Fara cafeaua de dimineata, ai o stare de somnolenta crunta toata ziua. Daca nu apuci sa servesti o ceasca de cafea, poate ai la indemana unul din urmatoarele 10 lucruri care iti dau energie la fel de repede precum cafeina. O parte din ele sunt chiar mai sanatoase.

1. Mar

Pe langa faptul ca sunt sanatoase, merele mai au un beneficiu: te trezesc instant. Fructoza lor actioneaza ca un zahar natural care iti da energie si te scoate din starea aceea de apatie. In plus, energia oferita nu dispare dintr-odata, ceea ce te ajuta sa ramai in alerta intreaga zi. Merele contin si carbohidrati si fibre care te ajuta la digestie si iti dau forta.

2. Ciocolata

O tableta de ciocolata te va face sa te simti mai bine si iti va da energie pe loc. Nu o sa ai energie intreaga zi, dar va inlocui efectele negative ale cafelei.

3. Lumina

Considerata de unii o tortura dimineata, lumina naturala sau cea artificiala te trezeste instant. Nici vorba sa adormi cu lumina aprinsa!

4. Saruri

Inhalarea sarurilor este o metoda la indemana de a-i trezi pe cei care au lesinat. Folosite cu prudenta, ele te pot ajuta sa te trezesti dintr-un somn profund atunci cand trebuie sa ajungi la o intalnire de urgenta.

5. Energizant

Nu sunt cele mai sanatoase bauturi de pe piata, dar energizantele te vor tine treaza cateva ore. Intr-un final, vei adormi tun ca Alba ca Zapada, dar pana atunci vei avea chiar mai multa energie decat dupa o cana de cafea.

6. Un mic-dejun sanatos si bun

Mirosul unui mic-dejun gustos te va trezi cu siguranta de dimineata. Somnul va fi inlocuit imediat de o foame puternica. In plus, daca mic-dejunul tau este format din carbohidrati, proteine si cereale integrale, vei avea energie intreaga zi.

7. Exercitiile fizice

Exercitiile fizice ajuta la circulatia sangelui si iti dau desteptarea. O ora de jogging dimineata te va trezi imediat, mai ales ca vei lua contact si cu aerul rece. Daca nu, incearca sa faci stretching sau dans, pana te trezesti.

8. Apa

Un pahar mare de apa rece dimineata te va trezi fara sa iti dai seama. Daca mai tarziu faci si un dus, se duc toate sansele de a mai adormi din nou.

9. Muzica

Muzica data tare dimineata va trezi orice adolescent lenes. In plus, cei care asculta muzica in fundal vor descoperi ca prind energie si buna-dispozitie (in functie de genul preferat).

10. Un somn linistit noaptea

Mananci fast-food inainte sa te culci? Ti se face pofta de dulciuri si alergi in miezul noptii la frigider? Aceste obiceiuri iti dau peste cap programul de somn si te obosesc inutil. Incearca sa mananci cu cateva ore inainte de culcare pentru a evita acest efect. Totodata, nu strica sa meditezi/citesti ceva inainte - vei scapa de agitatia adunata peste zi.

În articolul

10 lucruri care te trezesc mai repede decat cafeaua

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x