14 alimente care au grijă de inima ta

Publicat pe 07.05.2014 la 11:25 Actualizat pe 07.05.2014 la 11:26

Vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, acizi graşi omega 3 – acestea sunt elementele de care organismul tău are nevoie pentru a se simţi confortabil şi sănătos. Toate acestea se găsesc în câteva alimente aflate la îndemâna ta.

Vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, acizi graşi omega 3 – acestea sunt elementele de care organismul tău are nevoie pentru a se simţi confortabil şi sănătos. Toate acestea se găsesc în câteva alimente aflate la îndemâna ta.

Anumite alimente au calitatea de a proteja inima! Diminueaza colesterolul, limiteaza riscurile hipertensiunii sau impiedica astuparea arterelor, la fel de eficient ca medicamentele.

Vitamine, minerale, antioxidanti, fibre, acizi grasi omega 3 sunt elementele de care organismul tau are nevoie pentru a se simti confortabil si sanatos. Toate acestea se gasesc in cateva alimente aflate la indemana ta. Consuma-le in mod constant si astfel iti vei proteja inima. Iata alimentele care nu trebuie sa lipseasca din meniul tau.

1. Migdalele

La persoanele adulte, consumul de aproximativ 30 de grame pe zi poate duce la scaderea de la 13 la 20% din colesterolul negativ! Un rezultat impresionant, cu nimic mai prejos fata de rezultatele unor medicamente. Migdala este un fruct uscat, prin urmare un aliment caloric, dar benefic in special pentru continutul sau de vitamina E, un antioxidant care protejeaza de ateroscleroza (infundarea arterelor). In plus, migdalele aduc si o cantitate de calciu deloc neglijabila. Sfat: pisate sau intregi, adauga-le in iaurturi sau branzeturile albe ori consuma-le intregi la micul dejun.

2. Uleiul de masline

Este bogat in grasimi nesaturate benefice arterelor. De multe ori este suficient sa se inlocuiasca in alimentatie toate grasimile saturate (unt, branza...) pentru ca aceste lipide foarte speciale din uleiul de masline contribuie la scaderea colesterolului negativ! Grasimile nesaturate sunt, de asemenea, prezente si in avocado sau in alune, dar uleiul de masline are avantajul de a aduce in plus polifenolii, substante care impiedica colesterolul sa se adune pe peretii arterelor. Sfat: nu e nevoie sa-l bei cu ceasca, dar gandeste-te sa-l adaugi sistematic la salate.


3. Plantele aromatice

Sunt bogate in antioxidanti care protejeaza celule de imbatranire. Mai mult, ofera o excelenta alternativa pentru sare, cu doar 2,4 mg de sodiu, cam cat incape intr-o lingura de ceai (doza pe care nimeni nu ar trebui s-o depaseasca pentru a evita hipertensiunea!). Sfat: cumpara-le proaspete sau uscate. Arpagicul si rozmarinul se combina minunat cu cartofii, patrunjelul cu ouale, salvia cu carnea de pasare.


4. Iaurturile naturale

S-a constatat ca persoanelor care consuma destul calciu si potasiu le scade tensiunea. Efectele iaurturilor naturale sunt testate in special la persoane cu hipertensiune, dar aceste lactate au aceleasi efecte binefacatoare si in cazurile normale, deci pot fi consumate preventiv. Sfat: mananca des iaurturi la micul dejun! In cazul in care nu agreezi acest aliment, ia un pahar de lapte semidegresat si amesteca-l cu alte preparate culinare, cum ar fi sosurile.

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

14 alimente care au grijă de inima ta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x