4 obiceiuri cotidiene care cresc riscul de Alzheimer
Publicat pe 24.09.2020 la 16:12 Actualizat pe 24.09.2020 la 16:17
Ce este Alzheimer ?
Alzheimer este o boală a sistemului nervos, care se manifestă printr-o dereglare a acestui sistem. Genul aceasta de afecțiune determină probleme de memorie, gândire și comportament, conform reginamaria.ro. Majoritatea simptomelor se dezvoltă treptat, intensificându-se în timp, suficient de mult cât persoana în cauză să nu mai poată desfășura activitățile zilnice. Acest tip de boală este cel mai răspândit caz de demență. Majoritar este o afecțiune moștenită, dar aceasta se poate declanșa și de factorii de mediu și de obiceiurile zilnice.
Obiceiuri cotidiene care pot declanșa Alzheimerul (potrivit bzi.ro)
Ești mult prea sedentar
Mișcarea este mai mult decât necesară, mai ales că aceasta încetinește declinul cognitiv legat de vârstă. De asemenea, cel mai benefic ar fi să faci plimbări cu prietenii în timp ce discutați, în felul aceasta antrenezi și organismul și mintea.
Te uiți prea mult la televizor
Conform unui studiu durata maximă de petrece în fața ecranului de orice fel, tv, calculator, este de 2 ore. Orice peste această perioadă afectează creierul.
Ești pesimist
Dacă te surprinzi adesea acaparat de gânduri negative, care-ți macină mintea,ai mare grijă. Un studiu efectuat de Dr. Richard Isaacson, a demonstrat că nivelul prea ridicat de gânduri negative accelerează declinul cognitiv și crește riscul de a dezolva Alzheimer.
Bei prea mult alcool
Cu toții știm că o cantitate de alcool ridicată afectează organismul, fiind unul dintre obiceiurile nocive care creează dependență. Alcoolul crește de 3 ori riscul de demență, conform unor statistici efectuate în spitalele din Franța.
Citește și: Remedii naturiste împotriva răcelii de toamnă Cum poți avea grijă de ficatul tău? – Alimente benefice