Cum poți avea grijă de ficatul tău? – Alimente benefice

Publicat pe 07.09.2020 la 09:35 Actualizat pe 07.09.2020 la 09:44

Ficatul joacă un rol important în procesul de digestie. Acest organ poate fi afectat de un stil de viață nesănătos, inclusiv de o dietă nepotrivită.

Cum poți avea grijă de ficatul tău? – Alimente benefice

Cum poți avea grijă de ficatul tău? – Alimente benefice

profimedia

Ficatul joacă un rol important în procesul de digestie. Acest organ poate fi afectat de un stil de viață nesănătos, inclusiv de o dietă nepotrivită. Dacă ai grijă de sănătatea ficatului tău, vei putea preveni afecțiuni precum Hepatita C și cancer.

Ficatul ajută la transformarea aminoacizilor esențiali în aminoacizi neesențiali, elimină formarea proteinelor plasmatice, convertește zaharurile în glucoză, arde grăsimile și sintetizează colesterolul. Acestea sunt câteva dintre cele mai improtante funcții ale ficatului.

Cum poți avea grijă de ficatul tău

Odihnește-te

Dacă obișnuiești să pierzi nopțile și să dormi mai puțin de 6 ore pe noapte, acest lucru va avea un efect negativ asupra ficatului tău. Oboseala se va resimți asupra organismului, îți va fi greu să te concetrezi, iar ficatul tău va fi afectat.

Hidratează-te

Rinichii și ficatul tău au nevoie de multe lichide pentru a putea elimina toxinele din organism. Tocmai de aceea este indicat să te hidratezi cât mai bine. Apa te va ajuta să elimini zaharurile și substanțele dăunătoare din organism.

Renunță la alcool și fumat

Cele mai dăunătoare lucruri pentru organismul tău sunt grăsimile în exces, zahărul, alcoolul și tutunul. Toate acestea sunt foarte greu de prelucrat pentru ficat. Astfel, aceste substanțe toxice îți determină ficatul să muncească mai mult.

Alimentație sănătoasă – Ce alimente sunt benefice pentru ficatul tău

Pentru a spori sănătatea ficatului, specialiștii recomandă consumul de grapefruit, nuci, avocado și broccoli. Broccoli este bogat în compuși ai sulfului, avocado protejează ficatul împotriva încărcăturilor toxice, nucile conțin acizi omega3 care ajută la detoxifierea ficatului, iar grapefruit este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea nivelului de colesterol.

Sursă: doc.ro

Citește și: Intermittent Fasting – Tot ce trebuie să știi Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura?

În articolul

Cum poți avea grijă de ficatul tău? – Alimente benefice

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ion Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x