5 alimente care te scapă de POFTA DE MÂNCARE
Publicat pe 28.11.2014 la 10:34 Actualizat pe 28.11.2014 la 11:04
Dacă pierderea în greutate este un obiectiv pentru tine, atunci vei dori să te asiguri că ai niște fibre solubile în dieta ta
Dacă pierderea în greutate este un obiectiv pentru tine, atunci vei dori să te asiguri că ai niște fibre solubile în dieta ta. Fibrele hidrofile se dizolvă și formează un gel în intestine. Gelul ajută la echilibrarea zahărului din sânge, care, la rândul său, oprește pofta de alimente și face să ne simțim sătui mai mult timp. Fiind bine hidratată și digestia are de câștigat. Mănâncă aceste alimente data viitoare când simți nevoia să devorezi tonomatul.
Semințele de chia - pot absorbi până la 12 ori greutatea lor în apă, ceea ce înseamnă că te satură. Pentru că nu au aromă, pot fi integrate în gustările tale preferate fără să compromită gustul. Semințele ajută la menținerea electroliților, utili pentru hidratare și eficienți în absorbția de nutrienți. Bogate în Omega 3, antioxidanți, fier, magneziu și calciu semințele de chia sunt alegerea ideală.
Fulgi de ovăz - sunt perfecți pentru micul dejun deoarece sunt sățioși. Cu un conținut de șase grame de proteine per porție, aceștia sunt bogați în fosfor, potasiu, seleniu, mangan și fier. Fulgii de ovăz protejează sistemul cardio-vascular, reducând colesterolul și bolile de inimă.
Pere - aceste fructe conțin pectină, împreună cu merele, absorbind multă apă. Ajută la digestie, scad colesterolul și reglează absorbția de zahăr din corp. Mâncați și coaja perelor pentru că sunt bogate în antioxidanți.
Varza de Bruxelles - aceasta conține suficiente fibre hidrofile pentru a vă asigura preț de câteva ore. De asemenea, este un aliment recomandat de Societatea Americană de Cancer, deoarece conține substanțe chimice care pot stimula enzime din organism, care ajută la detoxifierea elementelor cancerigene. Varza de Bruxelles poate fi preparată la aburi, sauté, sau prăjită, dar nu gătită prea mult pentru că își pierde valoarea nutritivă și gustul.
Portocalele - sunt o sursă excelentă de vitamina C. În loc să curățați și să eliminați pielea albă de sub coajă, mai bine consumați-o. Acesta conține pectină și vitamina C. Portocalele sunt de asemenea surse minunate de vitamina A, vitamine din complexul B, potasiu și calciu.