5 alimente pe care nu trebuie să le consumi pe stomacul gol
Publicat pe 29.06.2020 la 12:22 Actualizat pe 29.06.2020 la 12:37
Trăim în secolul vitezei și asta ne determină să facem mereu lucrurile pe grabă. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm de importanța unei alimentații echilibrate pentru a continua să ne menținem sănătoși fizic și psihic în haosul care ne înconjoară. Toți nutriționiștii spun că cea mai importantă masă a zilei este micul dejun, însă nu poți alege să mănânci orice dimineața. Iată ce alimente nu trebuie consumate pe stomacul gol.
5 alimente pe care nu trebuie să le consumi pe stomacul gol
1.Produsele de patiserie
Știm că e delicioasă combinația dintre cafea și un croissant proaspăt, dar ar trebui să te gândești dacă produsele de patiserie sunt sănătoase. Un pateu cu fructe sau brânză sau chiar și un croissant nu sunt tocmai o idee bună pentru micul dejun deoarece pot provoca iritații stomacului tău din cauza conținutului mare de gluten.
2.Mere și pere
Perele sunt foarte sănătoase deoarece conțin multe fibre, însă nu este indicat să le mănânci pe stomacul gol pentru că pot afecta mucoasa stomacului, cauzând dureri. De altfel, e o idee bună să mănânci mere sau pere la micul dejun, dar combină-le cu cereale.
3.Iaurt
Bacteriile din iaurt produc acid lactic, aducând multe beneficii care susțin sănătatea organismului tău. Cu toate acestea, consumul de iaurt pe stomacul gol nu este indicat de specialiști. Sucurile gastrice vor afecta acidul lactic, iar acesta nu va mai funcționa. Iaurtul poate fi consumat ca o gustare la câteva ore după masă.
4.Dulciuri
O altă combinație delicioasă dimineața, dar deloc sănătoasă este cafeaua cu diferite dulciuri, cum ar fi biscuiții. Zahărul este digerat cu ușurință, dar consumat pe stomacul gol poate aduce dezavantaje. Organismul nu va putea secreta suficientă insulină pentru a echilibra nivelul din sânge. În timp, consumul de dulciuri pe stomacul gol poate duce la diabet.
5.Roșii
Roșiile sunt recunoscute pentru conținutul de nutrienți și vitamina C. Cu toate acestea, nutriționiștii nu recomandă ca acestea să fie mâncate pe stomacul gol. Pe lângă toate beneficiile, roșia conține și acid tanic, o substanță responsabilă pentru creșterea acidității din stomac. Prin urmare, consumul de roșii pe stomacul gol poate dăuna celor care suferă de reflux esofagian sau au probleme cu stomacul deoarece poate cauza gastrită.
CITEȘTE ȘI
5 tipuri de alimente care te vor ajuta în lupta cu virusurile