5 exerciții pentru fese definite și ferme
Publicat pe 31.08.2020 la 11:58 Actualizat pe 31.08.2020 la 12:17
Atunci când vrei să arăți bine chiar dacă vara s-a sfârșit și nu îți vei mai etala corpul în bikini, știi prea bine că trebuie să faci niște schimbări pentru tine atât în alimentație, cât și în rutina de exerciții fizice.
Atunci când vrei să arăți bine chiar dacă vara s-a sfârșit și nu îți vei mai etala corpul în bikini, știi prea bine că trebuie să faci niște schimbări pentru tine atât în alimentație, cât și în rutina de exerciții fizice.
În funcție de rezultatele pe care vrei să le obții și mușchii pe care vrei să îi lucrezi, ai nevoie de antrenamente zilnice, bine stabilite, de la care să nu te abați.
Una dintre calitățile fizice ale unei femei este un posterior ferm și definit. Mușchii fesieri trebuie antrenați constant pentru a avea rezultatele mult dorite. Astfel, toate hainele se vor așeza mult mai bine și vei deveni și mai atrăgătoare. Iată câteva exerciții care te vor ajuta să ai fese definite și ferme.
5 exerciții pentru fese definite și ferme
1.Ridicări de genunchi
Acest tip de exercițiu, chiar dacă pare simplu, este destul de solicitant. Dacă dorești ca efortul să fie și mai mare, poți folosi greutăți pentru picioare atunci când faci ridicări de genunchi. Exercițiul ajută la antrenarea cvadricepșilor, dar și a bicepșilor femurali, pe lângă antrenarea fesierilor.
2.Genuflexiuni la scaun
Genuflexiunile sunt printre cele mai eficiente exerciții care ajută la definirea posteriorului. Scopul genuflexiunilor la scaun este de a controla în mod eficient mișcarea. Înainte de acest exercițiu este recomandat să te încîlzești pedalând câteva minute.
3.Ridicări de bazin
Prin intermediul acestui exercițiu vei reuși să îți folosești întreaga greutate a corpului. Exercițiul poate fi realizat în multe variații precum ridicările cu un singur picior sau chiar și cu greutăți. Prin intermediul ridicărilor de bazin îți vei antrena atât mușchii fesieri, cât și bicepșii femurali.
4.Fluturări de picioare
Acest exercițiu se poate face la bancă și implică propria greutate a corpului. De asemenea, pentru un nivel de dificultate mai ridicat, poți folosi și greutăți atașate de glezne. Astfel, mușchii tăi fesieri vor lucra mai intens.
5.Exerciții la stepper
Dacă ai un stepper, îl poți folosi pentru a face exerciții, flexând unul dintre genunchi în timp ce păsești pe stepper. Poți purta și greutăți la glezne pentru a face exercițiul să fie și mai solicitant.
Sursă: rainzacademy.com
Citește și: Cum să-ți crești masa musculară fără steroizi Încălzirea înainte de antrenament: Cum și de ce facem exerciții de încălzire?