Cum să-ți crești masa musculară fără steroizi
Publicat pe 31.08.2020 la 10:20 Actualizat pe 31.08.2020 la 10:25
Creșterea în masă este o dorință, dar și o problemă generală a bărbaților atunci când vine vorba de obținerea unui fizic de invidiat.
Creșterea în masă este o dorință, dar și o problemă generală a bărbaților atunci când vine vorba de obținerea unui fizic de invidiat. Majoritatea decid să mănânce din ce în ce mai mult, în exces, în speranța că în felul aceasta vor avea fondul perfect pentru creșterea masei. Greșit, nimeni nu vrea grăsimi, iar tu asta vei crește în corpul tău în acest mod, grăsimi. Adevărul este că folosirea steroizilor este un mod mai rapid de a obține rezultate dorite cât mai rapid, dar nu este o soluție tocmai benefică pe termen lung. Dacă îți doreși să-ți crești masa musculară prin căi naturale va trebui să te înarmezi cu multă răbdare și determinare. Învață să-ți atingi scopul într-un mod sănătos și de durată.
Cum crești masa musculară fără steroizi?
Pentru început trebuie să întelegem că suplimentele sunt bine venite, dar în cantități mici, și în funcția de adjuvanți, nu de creare a unui stil de viață pe baza lor.
Creatina
Spre deosebire de alte substanțe, creatina e cât se poate de legală, fiind unul dintre cele mai analizate suplimente din industrie la momentul actual. Conform studiilor creatina ajută la accelerarea țesutului muscular slab, fără a afecta metabolismul. De reținut este faptul că acest supliment nu face treaba în locul tău, ci îți oferă un boost pentru a trage la sală mai mai decât o făceai în mod obișnuit, astfel rezultatele apar ceva mai rapid.
Alimentația
Orice ține de schimbarea, îmbunătățirea corpului tău se bazează pe o regulă de aur: alimentație fără sport și sport fără alimentație nu există. Ceea ce mănânci în fiecare zi te va ajuta sau îți va face munca mult mai grea. Da, în momentul în care vrei să crești masa musculară trebuie să mănânci ceva mai mult, dar cu cap, nu într-un mod dezordonat. În perioada de creștere trebuie să-ți stabilești aportul caloric la un surplus de 600-700 de calorii în zilele cu antrenament. Adică, înainte sau după antrenament vei consuma o masă extra. În zilele de odihnă nu vei consuma același număr de extra calorii, ci te vei menține undeva la 200-300 de calorii.
Dormi mai mult
Somnul contribuie substanțial la creșterea în masă. De ce? În timpul somnului nivelul testosteronului crește, și având în vedere că nu primești ajutor din exterior pentru acest lucru, o doză crescută de somn e numai bine venită.
Consumă mai multe grăsimi saturate
Probabil pare șocant, având vedere că în general primis sfaturi în legătură cu reducerea consumul de grăsimi saturate. Cu toate acestea cercetările sugerează că bărbații care consumă prea multe fibre alimentare și nu suficient de multe grăsimi saturate au un nivel mai scăzut de testosteron, în comparație cu bărbații care consumă mai multe grăsimi saturate și mai puține fibre.
Sursă: topculturism.ro
Citește și: Consumul de zahăr și cancerul – Care este legătura? Beneficiile consumului de leguminoase